dozvedeli sme sa od šesťdesiatdvaročného Imricha Ábela (na snímke), ktorý stráži Hájske vinohrady už druhý rok. Ako vraví, zlodejov zatiaľ nepristihol, pretože majú pred ním rešpekt. Takže Hájčania nemusia mať obavy, že z toho mála, čo dozrelo, im ešte niekto ukrojí. Z hrozna dorábajú hlavne leánku, frankovku a burgunské, a časť úrody predávajú do vinárskych závodov. Frankovka sa vykupuje po pätnásť a biele odrody po deväť korún. Kvôli slabšej úrode predajú Hájčania menej hrozna ako vlani, i preto, že sudy nemôžu zostať suché a ochutnať treba tiež burčiak, ktorý patrí k jesennej pohode. Hrozno pestuje aj hájnik Ábel, pričom sa stará asi o tristo koreňov. Víno však nedorába. „Celú úrodu predám do vinárskych závodov,“ povedal nám.