Leto je nenávratne preč, zima sa už nástojčivo hlási o slovo a to je čas, kedy do svojich revírov vychádzajú poľovníci, a tí šťastnejší sa vracajú aj s úlovkom. Žiaci 3. ročníka učebného odboru kuchár-čašník Združenej strednej školy hotelových služieb a obchodu (ZSŠHSaO) v Nových Zámkoch v utorok 9. 11. kvalifikovane predviedli, ako ho spracovať na rozličné pochúťky. Uskutočnilo sa tu školské kolo gastronomickej súťaže, zameranej na špeciality poľovníckej kuchyne. Súťažiaci pripravovali dve porcie hlavného jedla podľa ľubovoľnej receptúry. Ich fantázia a vynaliezavosť príjemne prekvapila nielen majstrov odborného výcviku, ale aj samotného predsedu poroty Štefana Barkociho, ktorý je vášnivý poľovník a známy gurmán. Jelenie stehno so šípkovou omáčkou podľa receptu starej mamy alebo srnčie stehno s vínovo-čokoládovou omáčkou podľa receptu vychýreného šéfkuchára by neodmietol žiaden labužník. Trojčlenná porota okrem chuti posudzovala originalitu receptúry a estetiku servírovaného jedla.
V konkurencii 17 súťažiacich najlepšie obstáli Lukáš Malík so svojimi jeleními medailónkami s višňovou omáčkou, druhé miesto prisúdili Martinovi Rumanovskému a jelením medailónkom s brusnicovo-černicovou omáčkou, tretí skončil Juraj Majerčík s bažantom na slanine. Tomáš Vereš získal mimoriadnu cenu za originálny steak z diviaka. Súťaž ukázala, že ak žiakom vytvoríme priestor pre fantáziu a tvorivosť, vedia sa pre vec zapáliť a ukázať, čo v nich je. Budúci kuchári sa nemusia obávať, že nenájdu uplatnenie v praxi. Jedlá, ktoré v súťaži obstáli najlepšie, sa budú podávať počas Dní poľovníckej kuchyne, ktoré ZSŠHSaO usporiada vo svojom stredisku Mladosť od 15. do 27.novembra.