
Krátko nato sa informácia objavila aj v centrálnom rozhlasovom vysielaní pre motoristov. Na miesto okamžite vyrazilo zásahové hasičské vozidlo a dve cisterny. Našťastie bolo z ohláseného poplachu viac dymu než ohňa.
„Už cestou z Bratislavy som počul, že horí pivovar. Čakal som vážny zásah, v objekte však vládla úplne bežná atmosféra bez vzruchu. Nakoniec som zbadal dym na treťom poschodí,“ uviedol hovorca spoločnosti Heineken Slovakia Peter Švec. Podľa jeho vyjadrenia mimo hlavnej sezóny prebiehajú v pivovare rekonštrukčné práce. Na štvrtom poschodí spomínanej budovy sa zváralo, v sklade o poschodie nižšie začali horieť staré kartóny, plasty a nepoužívaná mraznička. V miestnosti bolo v skutočnosti viac dymu ako ohňa, preto mali hasiči po príchode problémy najprv ohnisko požiaru lokalizovať.
„Naši zamestnanci nechceli podceniť situáciu, a keďže nemáme vlastný požiarny útvar, volali hasičov z Komárna,“ pokračuje P. Švec. „Konali zodpovedne a profesionálne, rovnako aj hasiči, ktorých zásah považujeme za veľmi efektívny. Oheň bol ďaleko od výrobných priestorov, udalosť nemala absolútne nič spoločné s produkciou. Samotní zamestnanci pivovaru nemali ani potuchy, že sa niečo deje. Oheň poškodil len nepoužívané odpísané materiály, škodu odhadujeme asi na 5-tisíc korún, čo sú vlastne náklady na vymaľovanie zadymenej miestnosti.“