Potrebujeme:
Na cesto: 140 g cukru, 150 g hladkej múky, 6 vajec, vanilínový cukor.
Na krém: 120 g masla, 80 g cukru, 2 lyžice kakaa, 3 lyžice rumu, 2 banány.
Na dokončenie: 50 g čokoládovej polevy, marcipánovú ozdobu s veľkonočným motívom.
Postup: Piškótové cesto pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom. Najprv šľaháme asi 5 minút vo vodnom kúpeli, aby sa vajcia zohriali, lepšie sa potom vyšľahajú do hustej peny. Ďalej šľaháme asi 5 minút, až je hmota hustá, nakoniec pridáme vanilkový cukor a ľahko vmiešame hladkú múku. Cesto rozotrieme na papier vo veľkosti plechu, pečieme pri 200 stupňoch C asi 8 minút. Doba pečenia je závislá od výšky cesta. Upečený korpus ihneď obrátime na pomúčenú utierku a necháme vychladnúť. Náplň z masla, cukru a kakaa vyšľaháme šľahačom na hladký krém a ochutíme rumom. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier a natrieme ho krémom. Banány uložíme na kraj rolády a pritlačíme rukou cez papier. Zvinutú roládu zabalíme pevne do papiera, aby udržala guľatý tvar a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Nakoniec ju polejeme citrónovou polevou, ozdobne prestriekame čokoládovou polevou a ozdobímemarcipánom.
Autor: - xe -