Tmavé cesto: 5 žĺtkov vyšľaháme s 200 g práškového cukru, pridáme 80 g mletých orechov, 1 prášok do pečiva, 4 lyžice polohrubej múky a 2 lyžice kakaa. Vmiešame sneh z 5 bielkov, vylejeme na vymastený plech a upečieme.
Krém: 5 lyžíc solamylu (alebo vanilkového pudingu alebo Zlatý klas) uvaríme s 5 dl mlieka dohusta. Vymiešame 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 300 g margarínu. Spojíme s vychladnutým pudingom. Na upečený plát lístkového cesta dáme polovicu krému, položíme tmavý plát cesta, natrieme zvyškom krému a uložíme druhý plát lístkového cesta. Koláč posypeme práškovým cukrom, ktorý sme zmiešali s vanilínovým cukrom. Po zmäknutí krájame na kocky.
Autor: Terézia Jarčušková