Z jedného auta je päť, z troch zamestnancov desať, zo šiestich pízz v letáku už tridsať, čo napiekli za týždeň, dnes spravia za deň a čo kedysi rozviezol jeden, dnes nestíhajú dvaja, a tak si rukávy rád vyhrnie aj sám manažér.
Pre Pizzu Golianovo nie je trinástka žiadna nešťastná číslica, toľko rokov sa potia na trhu. A stále lepšie!
„Cez týždeň sme spočiatku nerobili, nebolo pre koho, a cez víkend sme sa nezastavili, neexistovali žiadne rodinné oslavy, ale taká výhra to hneď nebola, prvé zapekané cestoviny sme jedli iba ja a pes...“ začal MARIÁN DUCHOŇ ml. (31).

„Základy firmy položil môj otec Marián. Nikdy sme nemali veľké oči, vždy šli krôčik po krôčiku. Nikdy nám ani nenapadlo, že si vyskladáme vlastnú pizzu, no stalo sa a volá sa po synovi Markovi (úsmev). Pre väčší záujem sme prerábali pec, nejde na elektrinu, ale na drevo, to je pre kvalitu rozdiel ako tisíc a jedno. Pristavovali sme fajčiarsku miestnosť, nech sa každý cíti komfortne. Uvažujeme rozšíriť kuchyňu. Každé dva-tri roky prišla nejaká novinka, vlani sme piekli korona pizzu, robíme aj burgre a najnovšie tiež hotdogy, a to nie hocijaké! Za tých trinásť rokov sa vystriedali štyria kuchári, asi desať je s nami Tomáš, všetci ho voláme Rebel,“ hovoril hrdý rodák z Golianova.
Vlajkovou loďou šikovnej kuchyne je garážová pizza, najobjednávanejšia zo všetkých nasýti azda aj býka.

„Raz k nám zablúdili dve talianske rodiny zo Sícilie v karavanoch, asi dvanásť ľudí, spájali sme im stoly a báli sa, čo povedia. Oblizovali sa a išli vyniesť kuchára na rukách,“ prezradil manažér, ale aj kuchár, dispečer, rozvozca, skrátka chlap pre všetko, ktorý je však alergický rozprávať o úspešnej pizzerii v prvej osobe – pod strechou pekného sídla si všetci tykajú a cítia ako tím.
Na krásnej letnej terase, kde si pri zvieratkách či čapovaných Svijanoch prídu na svoje menší i väčší, vyhráva muzika svetoznámeho menovca (a možno vraj vzdialenej rodiny), neďaleko zas v prenajatej skúšobni Duchoňovcov vymýšľa hity Desmod.

Pizza Golianovo má bielo-modrý leták a netreba dlho hádať, prečo. „Nitru máme v srdci. Neraz som bol na hokeji na Kolníka. V prípravke som zas hral futbal s Miňom Stochom pod pánmi trénermi Vladimírom Chlpíkom a Jozefom Ivanom,“ vytiahol pikošky Marián Duchoň ml., ktorý športom žije doteraz, veď logo pizzerky nájdete na dresoch Čechyniec, Golianova a čoskoro možno aj Klasova.
Tento článok vznikol vďaka špeciálnej prílohe o hokejovom play-off, ktorú MY Nitrianske noviny vytlačili vďaka partnerom AQUAFLOT, STK A EK Žirany, FINVIA, PIZZA GOLIANOVO, TITRANS, DEXIS, ŠTEFAN NAGY RE/MAX FAMILY, ZIMKLIMA, BENFI.