Pondelok, 26. júl, 2021 | Meniny má Anna, HanaKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Varili milionárom, teraz pútajú na dedine. Reštaurácia Pod kaštieľom je iná ako ostatné

V Rumanovej už chutilo hokejistom z extraligy aj ruským veľvyslancom.

V Reštaurácii Pod kaštieľom nájdete výborné jedlo a príznačnú atmosféru.V Reštaurácii Pod kaštieľom nájdete výborné jedlo a príznačnú atmosféru. (Zdroj: rpk)

Už na parkovisku vás ovalí vôňa šikovnej kuchyne, vo dverách vás privíta milá obsluha a razom máte pocit, ako by ste sa teleportovali do podniku vystrihnutého z centra Banskej Štiavnice.

Nielen nástenné maľby totiž robia Reštauráciu Pod kaštieľom jedinečnou, história sa spája s modernou v jedálnom lístku s takmer štyridsiatimi pochutinami vrátane osemnástich druhov pizze. Na skok od diaľnice z Nitry do Bratislavy robí skvostné meno v doline učupenej Rumanovej. Júlové prvé narodeniny oslávi gulášom pre dedinu, ktorá ju cez víkendy plní do prasknutia. Za všetko hovoria výsostne pozitívne referencie na internete.

Možno aj preto, že za každý slovenský gól na hokejových MS a futbalových ME letelo od pultu malé pivo pre všetkých!

„Všetky jedlá sú čerstvé, žiadny polotovar. Chceli sme sa odlíšiť od fastfoodov, preto výrazne preferujeme domáce potraviny. Nájdete u nás to najlepšie z mikroregiónu – mäso máme z bitúnku z Paty, domáce liehoviny, víno i kávu z Veľkého Zálužia a rajčinu, papriku či uhorky si pestujeme na našom 17-árovom políčku v Rumanovej,“ objasnil koncept reštaurácie Peter Varga, majiteľ, ktorý sa kedykoľvek postaví za „pípu“, vyobracia v kuchyni i na rozvoze.

Malí sa na Deň detí zalizovali zo zmrzlinových pohárov, v ponuke svietia aj miešané drinky, veľkí zas víkend čo víkend dumajú, aký ďalší sud z celého Slovenska narazia v reštaurácii tentoraz. Jej pýchou sú špičkoví kuchári, ktorí varili milionárom v rakúskom Salzbursku (Mozartov kraj) a pod talianskymi Alpami v Bolzane. To všetko za ľudové ceny. A u vás doma za jeden telefonát.

„Keď nás pribrzdila korona, vysúkali sme si rukávy a začali poriadne rozvážať. Teší nás vysoký počet zákazníkov z blízkeho aj širokého okolia vrátane Nitry a Hlohovca. Sme radi, že klientela nám po pandémii zostala a pribudli nové tváre. Zákazníkov vnútri osvieži klíma, vonku sme pre nich otvorili terasu a plánujeme ju aj rozšíriť. Našu reštauráciu chceme stále posúvať ďalej,“ prezradil Peter Varga.

Kapitán by svoju desaťčlennú posádku vychvaľoval donekonečna: „Adamko, Samko, Etela, Mirko, Lacko, Marcela, Tomáško, Ninka, Marianka, Pagi – to sme my. Mojou pravou rukou je prevádzkar Adam Klučár, neuveriteľne mi pomáhajú rodičia, manželka, brat a všetci blízki. Práve ľudia z našej reštaurácie robia inú reštauráciu, než tie v okolí.“

Svoje by vám povedala aj výprava ruského veľvyslanectva, ktorá v Reštaurácii Pod kaštieľom vychválila hovädzí roastbeef, špecialitu kuchyne. Vlani si pochutili aj traja hokejisti Nitry. „Práve spokojnosť zákazníkov je pre nás najdôležitejšia. Nejde nám o okamžitý zárobok za každú cenu, naopak, chceme ľudí spájať, tvoriť komunitu, ktorá sa u nás rada zíde pri dobrom jedle,“ pridal Peter Varga.

Tento článok vznikol vďaka reklamnej spolupráci Reštaurácie Pod kaštieľom a MY Nitrianskych novín.

Najčítanejšie na My Nitra

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu?
  2. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti
  3. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte
  5. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Nekoná štát, začali súkromní investori. Sociálne byty sa stávajú
  9. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny
  1. Slovník investora 07: Bitcoin a jeho úloha v portfóliu investora
  2. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  3. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  4. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  5. Nekoná štát, začali súkromní investori. Sociálne byty sa stávajú
  6. Lenivý brunch s Muchom
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  8. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom
  9. Riziko úrazov je počas letných prázdnin vyššie
  10. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 9 984
  2. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 7 323
  3. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 772
  4. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 4 295
  5. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie 4 258
  6. Od Česka až po Jadran 3 796
  7. Nekoná štát, začali súkromní investori. Sociálne byty sa stávajú 3 403
  8. Nikto im nezatlieska. Koľko medailí získajú Slováci v Tokiu? 3 080
  9. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 005
  10. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu 2 093
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Galanta a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Ilustračné foto.

Štvorčlenná hliadka zložená z dlhodobo nezamestnaných občanov funguje v meste už niekoľko rokov.


18m
Vladimír Vnuk s prvou publikáciou zameranou na Štúrovu ulicu, Párovskú ulicu a okolie.

V každej publikácii sa zameriava na inú časť mesta a jej zmeny v priebehu rokov.


57m
Zľava: predseda NSK Milan Belica, minister dopravy Andrej Doležal a primátor mesta Nitra Marek Hattas.

Poslanci žiadajú od rezortu regionálny princíp.


7 h
Ilustračné foto.

Prinášame vám jesenné vyžrebovanie 7. ligy Šaľa-Galanta.


8 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Oheň zachvátil štyri zásobníky, v ktorých je uhlie, koks, drevná štiepka a ruda.


21 h

Viacero ciest zostalo neprejazdných. Obec vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity.


TASR 9 h

Pôvodný vlastník zomrel v roku 1978.


9 h

Vodnú plochu v kameňolome využívajú tisíce ľudí, napriek tomu, že je tam zákaz kúpania aj vstupu. Dnes sa tam utopil mladý muž.


24. júl

Už ste čítali?