Vyberte si z našich balíčkov. Objednajte sa v AGELLAB na vyšetrenie.
ALERGIE ALEX
Vyberte si z našich balíčkov. Objednajte sa v AGELLAB na vyšetrenie.
Tento komplexný test ALEX (Allergy Explorer) na alergie vám prezradí, či trpíte alergiami, na čo ste alergický a do akej miery. V rámci balíčka testujeme 117 alergénových extraktov a 178 molekulárnych alergénov.
Vyšetrenie robíme z krvi a je určené pre všetkých s podozrením na alergiu, medzi jej prejavy patrí kýchanie, nádcha, kašeľ, dušnosť, sťažené dýchanie, svrbenie v oblasti očí, uší či krku, ekzémy, opuchy kože, vracanie alebo častá hnačka.
Alergény sa rozdeľujú podľa pôvodu na:
- potravinové (napr. vajcia, mäso, mlieko, pšeničná múka, orechy, sója, ryby, ovocie, zelenina, atď.)
- inhalačné (napr. peľ, plesne, prach, roztoče, zvieracie alergény)
- kontaktné (napr. latex)
- hmyzie jedy (napr. včely, osy a iné druhy hmyzu)
HISTAMÍNOVÁ INTOLERANCIA
Histamínovou intoleranciou trpia asi 2 % populácie. Pokiaľ po konzumácii vybraných potravín pociťujete nepríjemné ťažkosti, naše vyšetrenie vám odpovie na otázku, kde je problém.
Histamínová intolerancia (HIT) môže byť trvalá, ktorou trpia cca 2 % populácie, ale aj prechodná. Za túto formu sú zodpovedné potraviny s vysokým obsahom histamínu, ale aj tie, ktoré sú spúšťačom jeho nadmerného uvoľňovania, prípadne látok blokujúcich funkčnosť enzýmu DAO.
LEPOK: NEZNÁŠANLIVOSŤ, ALERGIA A CELIAKIA
Komplexné laboratórne vyšetrenie pre všetky kategórie ťažkostí spojených s konzumáciou lepku.
V súčasnosti rozlišujeme 3 základné formy ochorenia:
- celiakia: pri celiakii a alergii je nutná celoživotná dôsledná bezlepková diéta.
- neceliakálna senzitivita na lepok: je vhodná eliminácia lepku na určité obdobie do vymiznutia zdravotných ťažkostí.
- alergia na lepok
SENZITIVITA NA MLIEKO
Mlieko patrí medzi najčastejšiu alergizujúcu potravinu. Pokiaľ máte podozrenie, že trpíte senzitivitou na mlieko a mliečne výrobky, podstúpte naše vyšetrenie a dozviete sa, či a ako môžete mlieko konzumovať.
SENZITIVITA NA POTRAVINY – SÓJA
Pokiaľ máte podozrenie, že váš organizmus neznáša dobre sóju a sójové produkty, podstúpte naše vyšetrenie, ktoré odhalí všetky druhy možnej neznášanlivosti sóje.
SENZITIVITA NA POTRAVINY – 44 POTRAVÍN
Multiplexová metóda stanovenia špecifických IgG protilátok pre 44 potravín.

Kontaktné údaje
+421 911 62 33 62
vysetrenia@agel.sk
pondelok – piatok 08:00 – 16:00 hod.