Reštaurácia vo Vrábľoch patrí k slovenskej elite

Umenie na tanieri spájajú s jedinečnou atmosférou.

Reštaurácia Semillon, ktorá sídli v priestoroch Vinárstva Predium vo Vrábľoch, zbierala v posledných dňoch prestížne ocenenia zahraničných bedekrov. Reštaurácia Semillon, ktorá sídli v priestoroch Vinárstva Predium vo Vrábľoch, zbierala v posledných dňoch prestížne ocenenia zahraničných bedekrov. (Zdroj: ars)

Aj na vidieku môžu vzniknúť úspešné projekty a miesta, ktoré stoja za návštevu.

Reštaurácia Semillon, ktorá sa nachádza v priestoroch Vinárstva Predium vo Vrábľoch, bola otvorená v roku 2022, ale rýchlo sa etablovala medzi slovenskú špičku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kým partnerské vinárstvo Predium sa odvlani pýši titulom vinárstvo roka, v posledných týždňoch zbierala ocenenia reštaurácia Semillon. Zhovárali sme sa so šéfkuchárom Romanom Borovským.

Aký je váš životný príbeh?

Narodil som sa v Nitre, kde som vyrastal, študoval a prežil svoje detstvo. Po škole som sa rozhodol vycestovať do zahraničia, aby som ako mladý človek nabral skúsenosti a inšpiráciu. Moja cesta viedla najprv do Prahy, odtiaľ do Londýna, Dánska a až na ďaleké Faerské ostrovy. Mal som možnosť pracovať v reštauráciách ocenených michelinskou hviezdou a pôsobiť pod vedením uznávaných mien svetovej gastronómie. Tieto roky ma výrazne formovali - ako kuchára, aj ako človeka. Po návrate na Slovensko počas obdobia pandémie som dostal ponuku od investora a zakotvil som v projekte vinárstva Predium, v reštaurácii Semillon, kde môžem zužitkovať svoje skúsenosti a zároveň budovať niečo výnimočné doma - v regióne, z ktorého pochádzam. Je to môj splnený sen.

SkryťVypnúť reklamu

Pre koho je určená vaša reštaurácia a čím ste výnimoční?

Reštaurácia Semillon je miestom, kde môžeme s tímom skúšať nové recepty, spájať rôzne chute a podávať ich zákazníkom na tanieri.
Reštaurácia Semillon je určená pre hostí, ktorí hľadajú výnimočný gastronomický zážitok v elegantnom prostredí ekologického vinárstva Predium Vráble. S dôrazom na moderný fine dining, vína z vlastnej produkcie a precízny servis oslovujeme najmä tých, ktorí ocenia spojenie kulinárskeho umenia s vinárskou tradíciou.

Využívate hlavne lokálnych dodávateľov?

Snažíme sa spolupracovať so slovenskými producentmi. Dôraz kladieme na pôvod surovín - či už ide o bylinky, mäso, zeleninu alebo divinu, vždy sa snažíme uprednostniť slovenské výrobky. Príkladom je aj naša vínna karta, ktorá pozostáva výlučne z vín z vinárstva Predium.

SkryťVypnúť reklamu

Menu pretvárate do modernej podoby fine dining. Čo to znamená?

Definícia slova fine dining spočíva v kvalitnom jedle, profesionálnom servise, príjemnom prostredí, atmosfére a v neposlednom rade v ľuďoch - zamestnancoch, ktorí tento druh gastronómie dotvárajú. Vtedy sa podnik môže právom zaradiť medzi reštaurácie kategórie fine dining. U nás je potrebná rezervácia vopred, ktorú si zákazník spraví na našej webovej stránke. Na výber máme 2 varianty menu (malé menu - 6 chodov, veľké menu - 9 chodov) a až na mieste sa dozvie, čo bude konzumovať. Pripravujeme tradičné slovenské jedlá v netradičnej podobe, ktoré sú špecifické a výnimočné, no zároveň si zachovávajú chuť, ktorú zákazník pozná. Pri príprave jedál využívame viacero techník, aby sme na tanieri dosiahli požadovaný súčasný a originálny výsledok. Našou prácou a snahou sme si zaslúžili rôzne ocenenia.

SkryťVypnúť reklamu

Určite vás potešili renomované hodnotenia. Povedzte nám o nich niečo viac.

Pred pár týždňami sme boli ocenení rakúsko-nemeckým bedekrom a magazínom Falstaff, ktorý navštívil Slovensko po prvýkrát. Zaradili nás medzi top 10 reštaurácií na Slovensku a udelili nám prestížne ocenenie - 3 vidličky. Zároveň sme získali prvenstvo ako najlepšia reštaurácia v Nitrianskom kraji. Mali sme česť stáť na pódiu po boku najlepších reštaurácií v krajine. Sme za to nesmierne vďační a zo srdca ďakujeme.

To však nie je všetko.

Gault&Millau je renomovaný francúzsky bedeker, ktorý pôsobí po celom svete a hodnotí reštaurácie prostredníctvom svojich anonymných inšpektorov. Tí prichádzajú ako bežní hostia a ak uznajú za vhodné, navštívia podnik opakovane. Na základe ich hodnotenia reštaurácie získavajú tzv. čiapky a bodové skóre.
Aj my sme mali tú česť hostiť anonymných inšpektorov, na základe čoho sme obdržali pozvánku na galavečer odovzdávania ocenení. Zaradili nás medzi 10 najlepších reštaurácií na Slovensku zo 150 hodnotených podnikov. Zároveň sme boli vyhlásení za najlepšiu reštauráciu v západoslovenskej oblasti a získali sme 3 čiapky, čo predstavuje hodnotenie „Kuchyňa na vysokej úrovni” s 15,5 bodmi z 20 možných. Je to pre nás veľká česť, radosť, ale aj zodpovednosť - najmä s vedomím, že inšpektori môžu kedykoľvek prísť znova a čiapku pridať alebo odobrať. Z celého srdca ďakujeme našim zákazníkom za prejavenú dôveru a taktiež celému tímu, ktorý sa podieľal na tomto úspechu a prispel k získaniu tak vzácneho ocenenia.

Na aké eventy je vaša reštaurácia ideálnym miestom?

Čo sa týka eventov, ku každému klientovi pristupujeme individuálne. Vieme pripraviť podujatie na mieru, pretože každý klient má iné požiadavky a očakávania. Naše priestory sú vhodné na firemné eventy, rodinné oslavy či svadobné pohostenia.
Okrem súkromných eventov organizujeme počas roka aj vlastné tematické večery ako Divinový večer, Steak Night a grilovačky. Každý z nich je venovaný inej téme - najbližšie sa koná Sea Night, na ktorý by sme touto cestou radi pozvali vašich čitateľov, aby s nami prišli osláviť tieto úspechy a sami si mohli vychutnať gastronomický zážitok.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Nitra

Komerčné články

  1. Zober loptu, nie mobil. Cieľom je prepojiť úspešných športovcov
  2. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  3. Slováci investujú viac, vo fondoch majú už 14 miliárd eur.
  4. Otvorili najmodernejšiu kliniku pre neplodné páry na Slovensku
  5. Slovenské dôchodky nemá kto zachrániť
  6. Plátené tašky a opakované použitie
  7. Kupujete si dovolenku? Nezabudnite na poistenie storna!
  8. Národný futbalový štadión prináša do ekonomiky milióny
  1. Zober loptu, nie mobil. Cieľom je prepojiť úspešných športovcov
  2. Čo vám hrozí, keď si neliečite alergiu
  3. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  4. Slováci investujú viac, vo fondoch majú už 14 miliárd eur.
  5. Oslava ako v Hollywoode: Kaufland má narodeniny, pozýva aj vás
  6. Slovenské dôchodky nemá kto zachrániť
  7. Otvorili najmodernejšiu kliniku pre neplodné páry na Slovensku
  8. Sigord – les, kde sa stretáva zodpovedné hospodárenie s turizmom
  1. Otvorili najmodernejšiu kliniku pre neplodné páry na Slovensku 14 778
  2. Prenájmom bytu môžete zlepšiť životy 5 866
  3. Národný futbalový štadión prináša do ekonomiky milióny 4 930
  4. Ženy nepatria za volant? Majiteľ autoškoly má iný názor 4 523
  5. Vírus HPV môže mať až 80% sexuálne aktívnych ľudí 4 145
  6. Iónske alebo Dodekanské ostrovy? Grécke leto má stovky tvárí 3 734
  7. Slovenské dôchodky nemá kto zachrániť 3 310
  8. Plátené tašky a opakované použitie 3 155
  1. Martin Fronk: Básnik s mečom aj perom: Prečo sa renesančný rebel usadil na Modrom Kameni?
  2. Vladimír Hatara: Fico v duchu dobre vie...
  3. Miroslav Ferkl: Kde je mamička?
  4. Dušan Koniar: Hitlerov Kommandobefehl a drony nad Irkutskom
  5. Otilia Horrocks: Samodiskvalifikácia v priamom prenose
  6. Pavol Burda: Ľsťou na KaDeHakov
  7. Anna Miľanová: Moja ilustrácia fotografiou "Možno bezpohlavné univerzálne energie"...
  8. Dagmar Szabó: Dieťa je DAR, nie tovar !
  1. Jozef Varga: Dvoje kruhy pod očami, bledý ako stena, aj takto dnes vyzerá Fico... 25 069
  2. Marcel Rebro: Sexuálne násilie Červenej armády pri oslobodzovaní Európy 17 328
  3. Jozef Černek: Sprevádzal som Putinovcov – keď zistili, že ich kamoši z Maďarska chcú obsadiť aj Slovensko, stíchli 11 848
  4. Ivan Čáni: Tibor Gašpar a oni – učebnicový „vzor“ morálky, čestnosti, spravodlivosti. 11 831
  5. Ján Valchár: Ukrajinský darček na ruský deň detí (alebo ako spáliť ruskú flotilu zo záhradného domčeka) 10 841
  6. Rado Surovka: Judáš vstal z mŕtvych a podal ruku Ficovi 10 780
  7. Martin Fronk: Zabudnuté kúpele ožili: Ako dobrovoľníci premenili ruinu na lesný raj 6 405
  8. Rastislav Puchala: Ficov budapeštiansky pride 4 682
  1. Radko Mačuha: Bože, asi preto, že je to vzácne?
  2. Věra Tepličková: Keď Eštok nevie, čí je, Danko chce mať pokoj na ceste za stolicou a Fico hrá vabank...
  3. Radko Mačuha: Demilitarizácia Ruska cez joystick.
  4. Radko Mačuha: Veď na východe nič nieje.
  5. Yevhen Hessen: Ukrajinská komunita na Slovensku a dejiny kultúrnych väzieb
  6. Marcel Rebro: Deň detí bez otcov a s ruskými dronmi nad hlavou
  7. Věra Tepličková: Šok v Bratislave (voľné pokračovanie Šoku v Levoči)
  8. Marcel Rebro: Fico a jeho banda si kupujú za naše peniaze haciendy, Slováci posielajú drony obrancom Ukrajiny
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Radi by ste si „štrngli“ s priateľmi na oslave, no alkohol nie je vaša ideálna voľba?


Už o pár dní začne Myjava opäť po roku ožívať ľudovými tradíciami, hudbou, tancom, spevom, remeslami a dobrou náladou.


V 2,3-tisíc slovnom článku informujeme aj o tom, ktoré súťaže by sa od leta mali hrať na nitrianskom štadióne.

Takto by mali vyzerať ligy od tretej po ôsmu.


SOŠ na Cintorínskej.

Riaditeľka dostala podnet od rodičov.


  1. Martin Fronk: Básnik s mečom aj perom: Prečo sa renesančný rebel usadil na Modrom Kameni?
  2. Vladimír Hatara: Fico v duchu dobre vie...
  3. Miroslav Ferkl: Kde je mamička?
  4. Dušan Koniar: Hitlerov Kommandobefehl a drony nad Irkutskom
  5. Otilia Horrocks: Samodiskvalifikácia v priamom prenose
  6. Pavol Burda: Ľsťou na KaDeHakov
  7. Anna Miľanová: Moja ilustrácia fotografiou "Možno bezpohlavné univerzálne energie"...
  8. Dagmar Szabó: Dieťa je DAR, nie tovar !
  1. Jozef Varga: Dvoje kruhy pod očami, bledý ako stena, aj takto dnes vyzerá Fico... 25 069
  2. Marcel Rebro: Sexuálne násilie Červenej armády pri oslobodzovaní Európy 17 328
  3. Jozef Černek: Sprevádzal som Putinovcov – keď zistili, že ich kamoši z Maďarska chcú obsadiť aj Slovensko, stíchli 11 848
  4. Ivan Čáni: Tibor Gašpar a oni – učebnicový „vzor“ morálky, čestnosti, spravodlivosti. 11 831
  5. Ján Valchár: Ukrajinský darček na ruský deň detí (alebo ako spáliť ruskú flotilu zo záhradného domčeka) 10 841
  6. Rado Surovka: Judáš vstal z mŕtvych a podal ruku Ficovi 10 780
  7. Martin Fronk: Zabudnuté kúpele ožili: Ako dobrovoľníci premenili ruinu na lesný raj 6 405
  8. Rastislav Puchala: Ficov budapeštiansky pride 4 682
  1. Radko Mačuha: Bože, asi preto, že je to vzácne?
  2. Věra Tepličková: Keď Eštok nevie, čí je, Danko chce mať pokoj na ceste za stolicou a Fico hrá vabank...
  3. Radko Mačuha: Demilitarizácia Ruska cez joystick.
  4. Radko Mačuha: Veď na východe nič nieje.
  5. Yevhen Hessen: Ukrajinská komunita na Slovensku a dejiny kultúrnych väzieb
  6. Marcel Rebro: Deň detí bez otcov a s ruskými dronmi nad hlavou
  7. Věra Tepličková: Šok v Bratislave (voľné pokračovanie Šoku v Levoči)
  8. Marcel Rebro: Fico a jeho banda si kupujú za naše peniaze haciendy, Slováci posielajú drony obrancom Ukrajiny

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu