50 rokov na trhu: Študentská pečať oslavuje polstoročnicu a zaodela sa do moderných retro obalov

Študentská pečať, originálne prepojenie kvalitnej čokolády s jedinečným mixom ingrediencií, oslavuje polstoročie svojej existencie.

Čokoláda, pôvodne len so sušeným ovocím, orechmi a kúskami želé, je unikátom, ktorý vo svete nemá obdobu a zároveň patrí medzi 3 najpredávanejšie značky čokolády na slovenskom aj českom trhu. V tomto roku sa jej v olomouckom závode Nestlé Zora vyrobilo už viac než 12 miliónov kusov. K 50. výročiu si značka nadelila aj nové obaly – ich dizajn vychádza z prvkov pôvodného návrhu z roku 1975, ktoré dostali modernú podobu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Príbeh Študentskej pečate, ktorý vznikol z kreatívneho nápadu pridať do čokolády mix ingrediencií (tzv. študentský mix) v podobe arašidov, hrozienok a želé, sa začal písať už v roku 1975. Tento rok sa preto značka rozhodla významný míľnik náležite osláviť. Spoločne so slovenskými a českými influencermi si v rámci humorného seriálu na sociálnych sieťach zaspomínala na to, čo sa u nás za posledných päťdesiat rokov udialo, a svoje jubileum pripomenula aj na televíznych obrazovkách. Zvonové nohavice, céčka, šušťákové súpravy, walkmany a napokon VHS, telefóny či počítače – a Študentská pečať mohla byť pri tom všetkom. K polstoročiu na trhu si obľúbená značka čokolády nadelila aj nové obaly, ktoré vychádzajú z pôvodnej historickej podoby z roku 1975. Nová verzia tak symbolizuje návrat ku koreňom s moderným nádychom. Zároveň výrazne zlepšuje prezentáciu značky nielen v obchodoch, ale lepšie spĺňa aj požiadavky digitálnych médií.

„Študentská pečať je pre mnohých viac než len čokoláda – je to kúsok histórie, ktorý nás sprevádza už 50 rokov. Je to sladká odmena za vysvedčenie, darček k narodeninám alebo milá pozornosť. Mix najrôznejších ingrediencií s čokoládou je stále unikátom. Ide o výnimočnú sladkosť, ktorá drží krok s dobou. Preto sme sa k oslave polstoročia na trhu rozhodli prísť s úplne novou vizuálnou identitou. Od tohtoročnej jesene budú v obchodoch viditeľné prvé nové obaly. Vychádzali sme z pôvodného vzhľadu, zjednodušili ho a celý dizajn sme zmodernizovali. Hlavnú úlohu hrá chuť a ingrediencie, ktoré sú tým, čo nás odlišuje od ostatných čokolád,“ dodáva Roman Tiefa, marketingový manažér pre tabuľkové čokolády v Nestlé.

Začalo sa to jedinečným mixom arašidov, hrozienok a želé v horkej a mliečnej čokoláde, ktorý si obľúbili tisíce Slovákov aj Čechov. Dnes sa z tejto čokolády vyrobí viac než 12 miliónov kusov – v olomouckom závode Nestlé Zora sa jej v roku 2025 zatiaľ vyrobilo 2 363 ton. Pôvodná mliečna verzia patrí dodnes medzi najobľúbenejšie príchute. Za posledných 50 rokov vzniklo niekoľko desiatok nových príchutí a formátov, pričom v súčasnom portfóliu má Študentská pečať 16 rôznych chutí a dlhodobo patrí k najinovatívnejším značkám na trhu. Z netradičných príchutí vedie prím pistáciová a malinová. Od augusta značka uvádza na trh obľúbené príchute aj v menších, 90 g formátoch, ktoré doplnia ponuku väčších balení.

Študentská pečať spolupracuje s lokálnymi dodávateľmi surovín. V továrni Nestlé Zora v Olomouci, kde sa obľúbená čokoláda vyrába, pochádza z lokálnych zdrojov plnotučné mlieko, odstredené mlieko a z 90 % sa využíva aj lokálny cukor. V rámci svojich udržateľných cieľov značka prešla od januára na nové obalové materiály, ktoré výrazne znížili ich celkovú spotrebu a aj využívanie hliníka, ktorý je veľmi náročný z pohľadu uhlíkovej stopy. Študentská pečať týmto prístupom zostáva relevantná pre súčasných spotrebiteľov a reaguje na nové výzvy 21. storočia.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Nitra

Komerčné články

  1. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  2. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  3. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  4. Jedinečná príležitosť získať kariérny náskok od Jerònimo Martins
  5. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  6. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  7. Fit-out od M2C: Premena priestorov na kľúč
  8. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  1. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  2. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Šetrite náklady s elektromobilom
  3. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  4. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce
  5. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  6. Hudba, smiech a festival plný vody: Liptov čaká rozlúčka s letom
  7. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  8. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  1. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri 11 983
  2. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce 4 763
  3. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava! 4 440
  4. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom 3 691
  5. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl 3 298
  6. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 3 031
  7. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete 1 792
  8. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky? 1 651
  1. Blanka Ulaherová: Návrat po 46 rokoch
  2. Martin Fronk: Zelené srdce Lučenca: Kde stromy šepkajú príbehy a jazierko zrkadlí sny
  3. Jozef Mačo: Mimovládka, inkluzívne riešnie a kvalita vzdelávania na poslednom mieste. Prípad Malý Lipník a iné.
  4. Ismael P. Májovský: Jeden fašistický kuchár, jeho monolitické sprisahanie a SAV
  5. Marek Strapko: Našiel sa nový nepriateľ národa - vedci
  6. Ľubica Adamková: Exekúcia očami ježka: prečo systém zlyháva a ako môže fungovať lepšie?
  7. Matej Galo: Keď odmietanie vedy dobehne svojich hrdinov
  8. Peter Juščák: Slovensko-ukrajinské porozumenie zdola
  1. Radoslav Záhumenský: Skrytý hrad na Slovensku, ktorý väčšina ľudí nikdy nenavštívi 58 305
  2. Monika Albertiová: Balím kufre! Tu sa nedá žiť a minimálna mzda? Na smiech! 24 824
  3. Michal Porubän: Otvorený list vedeniu Slovenskej akadémie vied 20 656
  4. Martin Kresák: Minimálna mzda 915 €: v Bratislave pohoda, v Gelnici pohroma 10 305
  5. Ivan Mlynár: Rozhovor medzi Robertom Ficom a Ursulou von der Leyen, ktorý sa nikdy neuskutočnil. 8 084
  6. Ivan Mlynár: Matúš Šutaj Eštok. 7 522
  7. Martin Fronk: Druhá Gaderská dolina? Objavte skrytý tiesňavový klenot v Kremnických vrchoch! 7 512
  8. Rudolfa Vallová: Minister Huliak urobil krok do neznáma a pristál na zemi 5 693
  1. Marcel Rebro: Druhý život obrancov zo 106. bataliónu
  2. Věra Tepličková: Vláda prstom: ty-ty-ty a Šaško robí audity
  3. Marcel Rebro: Rusko: veľmoc latrín a tankodrómov
  4. Radko Mačuha: Sťahovanie kostola pod dúhovou vlajkou.
  5. Marcel Rebro: Slovenská veda: halušky s bryndzou, ortéza a analýza DNA
  6. Marcel Rebro: Máša, melón a plyšová opica
  7. Radko Mačuha: Ďalšia Britská stopa. V srdci Slovenska.
  8. Igor Pogány: Ako prinútiť AI, aby vám našla nový koníček
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Na zrekonštruovaný štadión pod Zoborom prišla tretia najvyššia návšteva v histórii. Spartak Trnava zdolal AC Nitra 4:1 a postúpil do tretieho kola Slovnaft Cupu.

Chcel dať životný gól a ísť na pivo.


Študentská pečať, originálne prepojenie kvalitnej čokolády s jedinečným mixom ingrediencií, oslavuje polstoročie svojej existencie.


Šaľa uspela v Trebaticiach, najbližšie privíta súpera z druhej ligy.

Do druhého kola Slovnaft Cupu zasiahlo viacero tímov z nitrianskeho regiónu.


Tretí gól Trnavy v Nitre strelil Hilary Gong (vľavo).

Dráma trvala len 35 minút.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu