Písmo:A-|A+
diskusia (0)
Súaže juniorov sa zúastnili najlepší sommelieri stredných škôl z eskej a Slovenskej republiky. Pod neútostným okom odbornej poroty si museli poradi s písomným testom z vinárskej legislatívy, enológie, výroby vína a preukáza vedomosti, ktoré by mal správny sommelier ovláda. Nasledovala degustácia anonymných vzoriek troch odrôd bieleho vína, dvoch druhov erveného vína, jedného destilátu a šumivého vína. Urenie vzoriek je mimoriadne ažkou disciplínou, ktorú nezvládne každý. Do finále, v ktorom sa porote predvádzal servis vín na najvyššej úrovni, postúpili iba najlepší traja – a boli to práve novozámockí študenti.
Svoje víazstvo z minulého roníka obhájil Peter Kecskés, tohtoroný absolvent Združenej strednej školy hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch. Tesne za ním skonili tretiaci Gabriel Kollár a Adam Bencze. S pomocou profesorky Felvidékyovej, ktorá študentov na súaže pripravuje, obaja na sebe pracujú, aby sa výsledkami vyrovnali svojmu predchodcovi a urobili si vo svete dobré meno.
Fakt, že tri popredné miesta zaujali študenti rovnakej školy, je nezvratným dôkazom, že príprava sommelierov na našej škole má skutone vysokú úrove, o potvrdil sám prezident eskej sommelierskej asociácie.