„Závod v Seredi má vhodnejšie podmienky na prísun cukrovej repy, ako aj dostatočný potenciál na zvyšovanie jeho výroby tak, aby bol schopný pokryť výrobu celého objemu cukru stanovený pre Slovenské cukrovary, a.s., v rámci národnej kvóty. V minulom roku sa na Slovensku vyrobilo 72-tisíc ton cukru, z toho 45-tisíc ton v Seredi,“ informovala nás Monika Forbergerová. Uviedla, že proces reštrukturalizácie výrobných kapacít spoločností, pôsobiacich v oblasti výroby cukru, prebieha v krajinách Európskej únie už dlhodobo. Napríklad v Českej republike došlo počas posledných 14 rokov k zatvoreniu 45 výrobných závodov z pôvodných 56, v Maďarsku to bolo 6 cukrovarov z pôvodných 12. V roku 1992 existovalo na Slovensku deväť cukrovarov. V súčasnosti, po ukončení činnosti závodu v Rimavskej Sobote, budú v činnosti tri.