14. mar 2006 o 21:38
Poézia v gastronómii
Pred niekoľkými týždňami sa v priestoroch bratislavskej Incheby v rámci 13. ročníka medzinárodnej výstavy gastronómie Danubius gastro uskutočnil 7. ročník Národnej prehliadky kuchárskeho a cukrárskeho umenia s priliehavým názvom Poézia v gastronómii.
Žiaci Stredného odborného učilišťa poľnohospodársko-potravinárskeho v Šuranoch pod odborným vedením majstrov odborného výcviku vyrobili na túto výstavu originálne súťažné cukrárske výrobky na tému „svadba“. Kakaová roláda, mokka trojuholníčky, karamelové srdiečka, orieškové rezy, harmonicky zladené a jemne zdobené, dosahovali kvalitatívne i esteticky vysokú úroveň. Svedčí o tom i skutočnosť, že námaha študentov a odborná pomoc majstrov odborného výcviku nezostala neocenená. Za kvalitnú a precíznu prácu získali bronzovú medailu a diplom za 3. miesto v kategórii Cukrár - junior. Ocenenie potvrdilo, že študenti učilišťa patria k špičke vo svojom odbore, preto je dôležité prezentovať kreativitu na rôznych spoločenských podujatiach, ako aj celoslovenských súťažiach a prehliadkach.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou