Výťažok z nej použije škola na nákup pomôcok. Naposledy za financie zo série podobných akcií kúpili kopírku. „Máme tradíciu dvoch búrz – veľkonočnej a vianočnej. Z roka na rok sú pestrejšie, ponúkajú väčšiu škálu výrobkov, a teda sú aj kvalitnejšie,“ uviedla riaditeľka Tatiana Kováčiková. Dodala, že teraz sa najviac angažovali dievčatá ôsmeho ročníka, ktoré pred burzou piekli veľkonočných barančekov až do večerných hodín. „Príprava nie je jednoduchá, námety a materiál si zháňajú počas celého roka,“ povedala Anna Oťapková. K výrobkom s pomerne náročnou prípravou patril napríklad veniec vykladaný balíčkami so sušenou strukovinou. „Vyrobiť ho trvá aj tri hodiny, chce to hlavne trpezlivosť,“ tvrdí Anna Barusová. „Sušený hrach, fazuľa a cícer sa musia zabaliť do potravinovej fólie. „Batôžtek“ sa uloží na 24 hodín do mrazničky, aby sa do neho nedostal žiaden hmyz. Balíčky sa potom nalepia na veniec,“ vysvetľuje Anna Barusová. Podľa žiačok Tatiany Rácovej a Kataríny Gališinovej je pri práci najdôležitejšia zručnosť. Keď nechýba, vraj sa všetko dá.