. Jeho šéfredaktor Ján Huba tu v spoločnosti kolegov a známych porcoval aj netradičné steaky. „Mäso pochádza zo špeciálneho chovu hovädzieho dobytka v Mútnom na Orave. Teľatá sa od matiek neodstavujú a prvých päť až šesť týždňov pijú iba mlieko. Aj neskôr, keď sú už na pastvinách, dostávajú denne päť až desať litrov mlieka. Jeho chuť sa tak dostáva priamo do mäsa,“ povedal šéfredaktor mesačníka Ján Huba, ktorý je aj vedec - odborník na chov dobytka a pracovník Slovenského centra poľnohospodárskeho výskumu v Nitre. „Má to presnú súvislosť. Lebo o tom, čo robím ako vedec, hneď informujem ako šéfredaktor,“ opisuje prepojenie svojich funkcií. Pred desiatimi rokmi založil spolu s priateľmi a súčasnými kolegami časopis pre chovateľov hospodárskych zvierat a veterinárov. „Na našom trhu vtedy chýbal časopis podobného zamerania.“
Myšlienka založiť časopis zameraný práve na oblasť živočíšnej produkcie sa zrodila pri stretnutí kamarátov z internátu. „Bol som vtedy začínajúci vedec, Robo Hanák novinár a Pavol Halvoň zootechnik na družstve. Povedali sme si, že ak sa dá dokopy teoretik zo živočíšnej výroby s praktikom z chovu zvierat a človek, ktorý robí v žurnalistike, musí niečo vzniknúť. Tak sme sa stretli, vymysleli názov a v tom istom roku vyšlo prvé číslo,“ opisuje začiatky mesačníka J. Huba. Po polročnom fungovaní periodika do redakčného kolektívu pribudol aj Peter Demo, ktorý pôsobil vo vtedajšom Výskumnom ústave živočíšnej výroby. Priateľský charakter vedúceho kolektívu časopisu sa rodil od internátnych čias a vydržal už desať rokov. Róbert Hanák, Pavol Halvoň a Ján Huba sú bývalí spolužiaci z vysokej školy a celé štúdium bývali spolu na tej istej izbe. Aj keď väčšina ich stretnutí súvisí práve s podnikaním a časopisom, vždy si nájdu čas na rodinu a spoločnú dovolenku na chate v Slovenskom raji.