Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky
S KTOROU OSOBNOSŤOU CHCETE ÍSŤ NA VEČERU?

PRINÁŠAME VÁM REKAPITULÁCIU OSOBNOSTÍ, KTORÉ PRIJALI POZVANIE DO NAŠEJ ČITATEĽSKEJ SÚŤAŽE

Dnes prinášame rekapituláciu reportáží o varení s osobnosťami. Kupóny už určite máte povystrihované, teraz stačí ,ak ich pošlete na adresu: Naše novosti, Hlavné námestie 7, 940 01, Nové Zámky. Nezabudnite pripísať meno osoby, s ktorou chcete stráviť prí

Antónia Miklíková „Asi rok mám pokazenú rúru, nemôžem preto piecť zákusky. Ale aj tak radšej varím, ako pečiem. Vyberám si ľahké jedlá, ktoré nezaberú veľa času. Napríklad strapkatú tekvicu vydlabem, vyberiem zrná, polejem olivovým olejom, osolím a v trúbe asi hodinu pečiem. Je to pochúťka. Kačacia pečienka na francúzsky spôsob sa mi vždy prepečie, až stvrdne. Raz sa mi pri nej dokonca podarilo podpáliť kuchyňu. Išla som telefonovať, spadla mi vareška na platničku a chytila sa od nej,“ spomína dnes už so smiechom Antónia Mikliková. „Dosť často chodím aj do reštaurácie La Fresque, kde je každodenná bežná kuchyňa. Keď neviem, čo mám variť, inšpirujem sa na ulici Montorgeuil, ktorá je plná obchodov so zeleninou, ovocím, lahôdkami. Základom dobrej kuchyne je dobrý produkt. Keď mi na trhu zavonia rajčina, viem, že aj jedlo sa podarí. Kupujem rajčiny veľké, mäsité, ktoré voňajú tak, ako tie u babky v záhrade. Veľmi dôležité v tejto krajine je víno. Na každý druh pitia používajú iný pohár, viac menia poháre ako taniere,“ hovorí slovenská herečka žijúca vo Francúzsku Antónia Miklíková. A ešte s úsmevom dodáva, že v Nových Zámkoch pozná len železničnú stanicu, kde si voľakedy kupovala v bufete pagáče. Richard Vida „Prostredie mi nie je cudzie, som vyučený čašník. Mám aj barmanský kurz,“ povedal hneď na začiatku Richard Vida. Z barmanských súťaži si odniesol z celoslovenského kola juniorov tretie miesto jedno prvé a jedno druhé, z celoslovenských kôl. Pekný mladý muž zaujal aj naše hostiteľky, podpisy rozdával priamo na kuchárske plášte. Nechýbalo ani „koštovanie“ výtvoru z varešiek dievčat. „Najradšej mám pizzu a špagety. To môžem aj každý deň. Aj keď si myslím, že som prieberčivý. Ako v jedle, tak aj v živote. Najlepšie sú mamine špagety. Chutia tak, ako len od nej,“ smeje sa Richard. Dušan Cinkota „Samozrejme, že rád jem. Veď som len taký normálny chlap. Pri tanečnom predstavení, ktoré teraz hráme, spálim aj viac energie. Ale aj pri iných vystúpeniach vyhladnem,“ smeje sa Dušan Cinkota. Bolo príjemné, že nemal hviezdne maniere a bol taký úplne normálny. Hlavne veľmi zvedavý. V kuchyni ho zaujímalo úplne všetko a všetko aj komentoval. Problémy mu robili akurát niektoré zariadenia, ktoré sa nepoužívajú v domácnostiach, ale patria do výbavy reštauračných kuchýň. „Aha rezance. No to poznám, to zvládnem aj urobiť,“ vykríkol Dušan a hneď sa snažil svoj zámer zrealizovať. Prítomný kuchár ho s neutíchajúcim smiechom upozornil, že to nie je strojček na výrobu rezancov, ale strúhadlo na zemiaky. Edita Sipeky „Tým, že som robila v gastronómii, nechám sa veľmi rada obsluhovať. Varím veľmi zriedkavo, doma varia moji chlapi. Som gurmán,“ hovorí Edita Sipeky. Neustále sa smeje a dokáže si robiť „srandu“ aj sama zo seba. Jej humor je priam nákazlivý. Na otázku, či si prosí kávu, pohotovo odpovie, že len keď si môže pri nej zapáliť. Bez cigarety sa totiž káva nedá vypiť. Jedlo jej musí v prvom rade chutiť. To je najdôležitejšie. „Uprednostňujem domácu kuchyňu, paprikáš, guláš. A milujem taliansku kuchyňu, cestoviny na všetky možné variácie. Nezjem asi jedinú vec, tekvicovú omáčku. Neviem odkiaľ sa to vzalo, ale už keď to jedlo vidím, tak sa mi dvíha žalúdok,“ opisuje Edita Sipeky svoje chute. Nepohrdne ani exotikou. Podľa jej slov, je každé tri mesiace v Egypte, do ktorého sa zamilovala. Jedla už aj nutriu, ale nevedela dopredu, čo to je. Ale nemá problém zjesť naozaj čokoľvek. Okrem chrobákov. Na to by ste ju nenahovorili. Chvíľu sa zamyslí a dodá, že nemá rada mušle a morské veci. Linda Drevenková Linda Drevenková prišla usmiata a veselá. Pred varením si dala z ruky dole náramok, vraj, aby jej nezavadzal. „Kuchyňa pre mňa nie je cudzia. Ale nemôžem povedať, že je mojím koníčkom. Tak normálne, ako asi každé mladé dievča. Od hladu by som neumrela,“ smeje sa Linda. Pri „zvŕtaní sa“ okolo sporáka bola veselá a keď jej nebolo niečo jasné, tak sa spýtala. Študenti jej veľmi radi pomohli, všetko vysvetlľovali. Viac pozornosti jej venovali mladí chlapci, ktorí nevedeli odolať jej šarmu. V kuchyni dokázala, že vie umyť aj riad. „Čo je na tom? Veď som taká normálna baba, aj doma musím umyť riady,“ s úsmevom na tvári leštila taniere. Popularita jej nestúpla do hlavy, nemá žiadne hviezdne maniere. Zuzana Malíková „Dá sa povedať, že jem, čo nezje mňa,“ smeje sa Zuzana Malíková. Varenie jej nie je cudzie, myslí si, že už celkom dobre zvláda kulinárske umenie. Vyprážané jedlá obmedzuje. „K takémuto druhu jedál neinklinujem. Uprednostňujem kuracie mäso na rôzne spôsoby,“ opisuje svoj jedálniček. Z medzinárodných kuchýň jej najviac chutí talianska, miluje cestoviny. „Z netradičných jedál som skúsila žabie stehienka. Ale nevedela som, čo to je. Bolo to vynikajúce. Hovorila som, že aké chutné kurence, len majú nejaké malé nožičky. Potom som zistila, že sú to žabie stehienka. Ale bola to skutočná delikatesa, “ Zuzana sa nebráni ani exotickým a netradičným jedlám. Chvíľu rozmýšľa, čo by nikdy neochutnala. Potom so smiechom povie, že nikdy nehovor nikdy. Keby chcela niekomu urobiť radosť dobrou večerou, pripravila by nejaké kura. Je jedno na aký spôsob. Polievky má rada, ale moc ich nevie variť. Najviac jej chutili turecké krémové. Richard Riszdorfer „Vedel by som navariť čaj a natrieť si chlieb,“ smeje sa športovec, ktorý sa môže okrem iného pýšiť bronzovou medailou z olympijských hier. Richard Riszdorfer, mimochodom veľmi sympatický mladý muž, svoj úspech dosiahol tvrdou a vytrvalou prácou. Možno aj preto mu sláva nestúpla do hlavy. Napriek náročnému programu týchto dní si našiel čas a na chvíľu pádlo z kajaku vymenil za varešku. „Nikdy som nebol nútený variť, mama je veľmi dobrá kuchárka. Aj moja priateľka už niečo uvarí. Nie som prieberčivý, hlavne nech je toho veľa. A pochutnám si na nezdravých jedlách. Hranolky, klobása, plnené morčacie prsia,“ opisuje svoj apetit Richard. Vrcholový športovec spáli veľa energie, tréningy sú náročné. Pri varení sa Richard neštítil ani umývania riadov. „Keď to uvidí mama, tak neuverí,“ komentoval s chlapčenským úsmevom._novy_riadok_

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. Päť chýb pri zateplení strechy
  6. Vitajte v postapokalyptickom svete
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. Úprava osobného motorového vozidla
  5. Important information for Brazilians living in Slovakia
  6. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  7. Vitajte v postapokalyptickom svete
  8. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. Päť chýb pri zateplení strechy
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 30 284
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 16 521
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 14 301
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 545
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 813
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 709
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 631
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 371
  9. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 176
  10. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 9 166
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Galanta a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Brehy Nitry prepojí cyklolávka. Bude neskôr a drahšia, ako plánovali

Mesto podpísalo s firmou dodatok, práce naviac z eurofondov nezaplatí.

Cyklolávka prepojí Wilsonovo nábrežie a Nábrežie nábrežie.
VRÁBEĽSKÝ FUTBAL POD MIKROSKOPOM

Región hore nohami, tím bez hviezd slávi rekordnú jeseň aj autonómiu

Vrábľania sú šokovaní sami zo seba.

Futbalisti Vrábeľ sa radujú zo skvostnej jesene. Nečakane.

Nitrianska galéria predstaví tvorbu Danice Pištekovej

Jej diela, ktoré sú presahom odevu a architektúry, budú prezentované na výstave s názvom Shirt strih.

Architektka Danica Pišteková tvorí na báze vzájomných presahov odevu a architektúry.

Nitrianske divadlá opäť nemôžu hrať. DAB reaguje na kritickú situáciu

Predstavenia sú síce zrušené, no práce na inscenáciách pokračujú.

Zo septembrovej premiéry inscenácie Láska slečny Elliotovej v DAB v Nitre.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Prinášame informácie o pripravovanom testovaní na Orave

Získať dobrovoľníkov ku odberom je v niektorých dedinách ťažké, v Sihelnom bude pomáhať aj starosta.

Sedemnásťročného chlapca zavalil strom

Leteckých záchranárov zo Žiliny privolali dnes dopoludnia na pomoc 17-ročnému chlapcovi, ktorého v lesnom teréne v katastri obce Zákopčie zavalil strom.

Už ste čítali?