nechce.K funkcii manažérky sa speváčka dostala náhodou – s majiteľkou reštaurácie majú spoločnú známu. „Vedela o mne, že som v tejto sfére už pracovala, tak ma majiteľke odporučila,“ vysvetlila speváčka, ktorá vyštudovala odbor hygiena a bezpečnosť potravín na SPU v Nitre.
Aj vďaka skúsenostiam zo školy je pre ňu práca manažérky reštaurácie jednoduchšia. „Keby som nemala vyštudovaný tento odbor, veľa vecí by som sa musela učiť teraz úplne od začiatku. Vstupom do únie sa sprísnila aj legislatíva v oblasti hygieny, ktorú musíme dodržiavať,“ povedala Gréta, ktorá sa priznala k puntičkárstvu a pedantstvu. Tento prístup si odsledovala počas praxe v jednej z najznámejších reštaurácií vo Viedni. „Na hygienu si tam dosť potrpia – keď chcú mať čistú reštauráciu, jednoducho ju aj na mesiac zatvoria. Človek si odpracuje veľa hodín, ale výsledok stojí za to,“ opisuje prax v reštaurácii Fűgelműller.
Gréta sa po skončení školy venovala predovšetkým hudbe. V čom sa jej život zmenil po prijatí manžérskej funkcie? „Vo všetkom. Doteraz som ako živnostníčka riadila len seba a svoj čas, teraz sa však musím prispôsobiť ľuďom, s ktorými pracujem. Muzikantský život býval voľnejší a pôžitkársky, manažérska pozícia je o zodpovednosti,“ porovnáva speváčka a manažérka reštaurácie.
Podpísala sa aj pod zostavenie jedálneho a nápojového lístka. Vo výbere sa inšpirovala niekoľkými typmi zahraničnej kuchyne. Na jedálnom lístku tak nájdete španielsku paelu, americké plnené zemiaky, taliansku pizzu či mexické cestoviny.
Gréta sa podieľala aj na výbere zamestnancov. V reštaurácii riadi dvanásť mladých ľudí, ktorých podľa jej slov „treba dostať do laty“. „Možno budem viac prísna a budem viac kričať, ale chcem ich jednoducho naučiť, aby boli slušní a čistotní,“ vysvetľuje Gréta. Aj keď si uvedomuje, že riadenie reštaurácie jej zaberie väčšinu času, spievania sa vzdať nechce. „Spev mi veľmi chýba a určite by som sa k nemu chcela raz vrátiť. Pracujem už na tom a zatiaľ sa mi darí,“ povedala Gréta.