Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Topoľčianske pivo: Problémy s kvalitou

Pivári v poslednom čase zaregistrovali zmenu kvality topoľčianskeho piva. Po natočení piva do pohárov rýchlo klesá pena a po čase sa úplne stratí. Prevádzkovatelia podnikov zaznamenali reklamácie.

Potvrdila nám to aj čašníčka Kristína z topoľčianskej pivárne. „Zákazníci nie sú spokojní s kvalitou topoľčianskeho jedenásťstupňového čapovaného svetlého piva. Zdá sa im riedke. Radšej si pýtajú fľaškové, alebo iné značky. Niektorí požadujú, aby sme im načapovali mix – rezané svetlé jedenásťstupňové zmiešané s čiernou Marínou, ktorú v súčasnosti nahrádzame iným druhom čierneho piva. Niektorí skúsení pivári majú podozrenie, že došlo k zmene receptúry výroby piva,“ tlmočila názory pivárov čašníčka. Na letnej terase na Námestí M. R. Štefánika si nealkoholickým pivom hasil smäd vodič Juraj Fandly z Partizánskeho. „Topoľčianske pivo si pokazilo svoju pôvodnú chuť i vzhľad. Týka sa to aj nealkoholického piva, ktoré je akési sladkasté.“ Potvrdzuje to aj Ján Brliť: „Na pivo som bol zvyknutý. Tým, že sa zmenila kvalita, stratil som chuť a uprednostňujem iné značky.“ O vyjadrenie k zisteniam topoľčianskych pivárov sme požiadali vedenie Spoločnosti SABMiller, ktorá je vlastníkom Pivovarov Topvar. Na našu otázku, prečo došlo k zmene kvality piva, nám odpovedal technický riaditeľ spoločnosti Ján Čerkala: „Spoločnosť SABMiller, ktorá je vlastníkom Pivovarov Topvar, zachováva typické charakteristiky jednotlivých národných značiek na všetkých trhoch, kde varí pivo. Platí to aj v prípade značky Topvar. Pivo Topvar je tradičné pivo plzeňského typu s osobitnou horkastou chuťovou charakteristikou. Zachovávame všetky jeho chuťové vlastnosti a zameriavame sa pritom na zabezpečenie konzistentnej kvality podľa medzinárodných štandardov, čo znamená, že pivo musí byť vždy rovnako dobré, každá várka musí mať stabilizovanú kvalitu.“ Podľa Čerkalu výsledný produkt v pohári ovplyvňuje množstvo faktorov, od surovín cez technológie, uskladnenie až po starostlivosť priamo v prevádzke. „V posledných týždňoch sme zachytili pripomienky od našich zákazníkov, týkajúce sa predovšetkým penivosti desaťpercentného piva Topvar. Rád by som zdôraznil, že pri výrobe piva Topvar používame rovnaké suroviny ako doposiaľ – vodu z toho istého vodného zdroja, jačmeň na výrobu sladu od tradičných pestovateľov z topoľčianskeho regiónu, podobne ako chmeľ a kvasnice. Žiaľ, minuloročná úroda sladovníckeho jačmeňa na Slovensku má kvôli zlým poveternostným podmienkam iné parametre. Tomuto faktu pripisujeme aj problémy s penivosťou piva Topvar s nižšou stupňovitosťou, keďže táto základná vstupná surovina môže ovplyvniť aj penivosť. Pracujeme však na riešení tejto situácie, čo určite pozitívne zaznamenajú aj naši spotrebitelia,“ konštatuje Ján Čerkala._novy_riadok_

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Home (ale aj) Office
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Zelená Bratislava
  7. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  8. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  9. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  10. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  1. Prebudili ste sa už v sude, sene alebo teepee? Je to zážitok!
  2. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  3. Bezbariérové vozidlo
  4. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Zelená Bratislava
  8. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  9. Ruža zmeny
  10. Úpravy automobilov pre ZŤP
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 29 011
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 248
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 996
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 822
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 603
  6. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 256
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 468
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 221
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 155
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 919
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Galanta a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Hovoria mu aj simulant a súkromník. Nech sa príde Messi pozrieť na mňa, smeje sa

Seredský rodák má v piatej lige Juh bilanciu viac ako jeden strelený gól na zápas. Odstaviť kompletne šport na amatérskej úrovni je choré, hovorí.

Martin Hindák - na snímke vľavo z roku 2005, v strede ako reprezentant SR v plážovom futbale a vpravo po úspechu v rakúskej regionálnej lige.

V nitrianskej nemocnici je 61 infikovaných zdravotníkov, testujú všetkých pacientov

Pre COVID pacientov vyčlení nemocnica ďalšie poschodie v chirurgickom pavilóne. Plánované zákroky od dnešného dňa redukuje.

Chirurgický (vľavo) a liečebný pavilón.
Jaroslav Dóczy.

Mesto Nitra sčítalo už sto percent svojich domov a bytov

Do systému sčítania domov a bytov vstúpilo v Nitrianskom kraji zatiaľ 352 z celkového počtu 354 obcí. Celkovo je v regióne sčítaných 69 percent.

Ilustračná snímka bytového domu.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus si vyžiadal prvú obeť z radov zdravotníkov

Obvodný lekár v Lokci podľahol ochoreniu COVID-19, mal len 48 rokov.

Vojaci kontrolujú miesta určené na testovanie Oravcov

Samosprávy musia do piatka rána pripraviť priestory, kde sa uskutočnia odbery. Oravcov budú testovať trikrát.

V nemocnici v Čadci zomrel pacient na COVID-19

Čadca je červeným okresom, Kysucké Nové Mesto ostáva oranžovým.

Už ste čítali?