Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Topoľčianske pivo: Problémy s kvalitou

Pivári v poslednom čase zaregistrovali zmenu kvality topoľčianskeho piva. Po natočení piva do pohárov rýchlo klesá pena a po čase sa úplne stratí. Prevádzkovatelia podnikov zaznamenali reklamácie.

Potvrdila nám to aj čašníčka Kristína z topoľčianskej pivárne. „Zákazníci nie sú spokojní s kvalitou topoľčianskeho jedenásťstupňového čapovaného svetlého piva. Zdá sa im riedke. Radšej si pýtajú fľaškové, alebo iné značky. Niektorí požadujú, aby sme im načapovali mix – rezané svetlé jedenásťstupňové zmiešané s čiernou Marínou, ktorú v súčasnosti nahrádzame iným druhom čierneho piva. Niektorí skúsení pivári majú podozrenie, že došlo k zmene receptúry výroby piva,“ tlmočila názory pivárov čašníčka. Na letnej terase na Námestí M. R. Štefánika si nealkoholickým pivom hasil smäd vodič Juraj Fandly z Partizánskeho. „Topoľčianske pivo si pokazilo svoju pôvodnú chuť i vzhľad. Týka sa to aj nealkoholického piva, ktoré je akési sladkasté.“ Potvrdzuje to aj Ján Brliť: „Na pivo som bol zvyknutý. Tým, že sa zmenila kvalita, stratil som chuť a uprednostňujem iné značky.“ O vyjadrenie k zisteniam topoľčianskych pivárov sme požiadali vedenie Spoločnosti SABMiller, ktorá je vlastníkom Pivovarov Topvar. Na našu otázku, prečo došlo k zmene kvality piva, nám odpovedal technický riaditeľ spoločnosti Ján Čerkala: „Spoločnosť SABMiller, ktorá je vlastníkom Pivovarov Topvar, zachováva typické charakteristiky jednotlivých národných značiek na všetkých trhoch, kde varí pivo. Platí to aj v prípade značky Topvar. Pivo Topvar je tradičné pivo plzeňského typu s osobitnou horkastou chuťovou charakteristikou. Zachovávame všetky jeho chuťové vlastnosti a zameriavame sa pritom na zabezpečenie konzistentnej kvality podľa medzinárodných štandardov, čo znamená, že pivo musí byť vždy rovnako dobré, každá várka musí mať stabilizovanú kvalitu.“ Podľa Čerkalu výsledný produkt v pohári ovplyvňuje množstvo faktorov, od surovín cez technológie, uskladnenie až po starostlivosť priamo v prevádzke. „V posledných týždňoch sme zachytili pripomienky od našich zákazníkov, týkajúce sa predovšetkým penivosti desaťpercentného piva Topvar. Rád by som zdôraznil, že pri výrobe piva Topvar používame rovnaké suroviny ako doposiaľ – vodu z toho istého vodného zdroja, jačmeň na výrobu sladu od tradičných pestovateľov z topoľčianskeho regiónu, podobne ako chmeľ a kvasnice. Žiaľ, minuloročná úroda sladovníckeho jačmeňa na Slovensku má kvôli zlým poveternostným podmienkam iné parametre. Tomuto faktu pripisujeme aj problémy s penivosťou piva Topvar s nižšou stupňovitosťou, keďže táto základná vstupná surovina môže ovplyvniť aj penivosť. Pracujeme však na riešení tejto situácie, čo určite pozitívne zaznamenajú aj naši spotrebitelia,“ konštatuje Ján Čerkala.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 336
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 858
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 16 038
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 169
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 726
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 630
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 500
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 403
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 390
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 256
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Galanta a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Riaditeľ nemocnice Dubaj a primátor Hattas.

Testovanie sa má stať trvalou súčasťou nášho života na najbližšie mesiace a možno aj roky, hovorí riaditeľ nemocnice Milan Dubaj.

6 h
Futbalisti FC Nitra začnú jar Fortuna ligy o 12 dní, v sobotu 6. februára v Žiari nad Hronom u posledného Pohronia. Dovtedy hrajú v zimnej príprave v Dubnici (streda o 13.00 h) a v generálke s Petržalkou (sobota 11.00 h).

Mustafič, Kolčák, Franko a dokonca i Baláži už trénujú.

13 h
Na snímke so starostkou sú sólistka OĽUN - Slávka Horváthová Zápotočná (vľavo) a Lívia Kunáková - členka ženskej speváckej skupiny POVOJA z Bratislavy. Fotka je z koncertu Jubileum Miroslava Dudíka zo septembra 2020.

Katarína Töröková o tom, čo obec čaká v tomto roku a ako zvláda neľahké pandemické obdobie.

14 h

Miera pozitivity dosiahla takmer tri percentá.

14 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Mestá a obce v okrese Prievidza postupne zverejňujú počty ľudí, ktorí využili skríningové testovanie v ich obci.

24. jan

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

17 h

Miera pozitívnych testov v krajskom meste dosiahla 1,15 percenta.

21 h

Policajti prosia verejnosť o pomoc.

24. jan

Už ste čítali?