Poľovnícku, raslavickú, gajdošskú, študentskú, pikantnú či nitriansku klobásu mali možnosť ochutnať účastníci tretieho ročníka Festivalu krajových klobás v Nitre.
2. dec 2007 o 0:00 (SPU, R)
Aby ste mohli odoberať príspevky tohto autora, musíte byť prihlásený:
Prihlásiť|Registrovať
V rámci Študentských dní ho usporiadala Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Klobásky zhotovili študenti pod dohľadom docenta Ladislava Lagina, autora myšlienky.
Do súťaže sa zapojilo deväť družstiev, ich úlohou bolo vyrobiť podľa vlastnej receptúry klobásy typické pre tú oblasť Slovenska, z ktorej pochádzajú. Suroviny do súťaže poskytol Vysokoškolský poľnohospodársky podnik v Kolíňanoch.
Členovia jednotlivých tímov oblečení v „rovnošatách“ lákali účastníkov festivalu ochutnať svoje výrobky.
Každý výrobok bol niečím špecifický, v jednej klobáse bolo viac papriky, v druhej majoránky a ďalšia zase riadne pálila. Zvíťazila jepšovská z dielne študentov 4. ročníka technológie potravín. „Pri jej výrobe sme sa riadili originálnou receptúrou, v ktorej nechýbal napríklad cesnak, preto mala vynikajúcu pikantnú chuť,“ povedali víťazi, avšak podrobnosti receptúry neprezradili.
Na festivale sa prezentovali aj doktorandi z Mechanizačnej fakulty, ktorí na podujatie prispeli svetlým a čiernym pivom z fakultného pivovaru. Študenti z Katedry skladovania a spracovania rastlinných produktov zase napiekli biele pečivo.
V rámci Študentských dní prebehol aj Milkfest a Bierfest, čo boli súťaže v konzumácii mliečnych výrobkov a piva. Jedlo a pilo sa rôznymi zábavnými spôsobmi.
Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom
Váš e-mail bol úspešne zaregistrovaný. Aktivujte si odber správ kliknutím na odkaz, ktorý sme vám poslali e-mailom.