Na vôňu čerstvo upečených klobás, mäsa, ale najmä žobráckej kaše, všetko za symbolické ceny, zareagovali desiatky obyvateľov. Príprava týchto špecialít sa konala pod taktovkou majstra mäsiara Milana Gajdoša. Prezradil nám aj recept na prípravu dobrej žobráckej kaše. Je to vraj jednoduché. Potrebujete dva litre obaru, kilo krúpov, jedno balenie majoránky, soľ, korenie a krv. Kašu si, samozrejme, musíte dochutiť.
Milan Gajdoš sa mäsiarskemu remeslu venuje od učňovských rokov. Jeho špecialitou je grilovanie klobás a mäsa. „Aj tak si myslím, že najlepšia je tá kaša. Prvý rok sme robili jeden, druhý dva a teraz až tri kotly. Keď to takto pôjde ďalej, tak o rok ich budeme musieť pripraviť aspoň päť,“ uvažuje M. Gajdoš. K zabíjačkám ho volajú takmer denne. Už sa mu stalo, že v priebehu roka zabil dvestoosemdesiat prasiatok.