Potrebujeme:
Na korpus a posýpku: 450 g lístkového cesta, 1 žĺtok, 2 lyžice masla, soľ, 80 g hladkej múky, 1 lyžicu cukru.
Na linecké cesto: 125 g hladkej múky, 75 g masla, 1 žĺtok, 1 lyžicu cukru, jahodový džem.
Na krém: 12 plátkov želatíny, 500 g jahôd, 200 ml kyslej smotany, 3 lyžice cukru, 50 ml šľahačkovej smotany.
Postup: Lístkové cesto vyvaľakáme na veľkosť plechu, potrieme vajíčkom a poprepichujeme vidličkou. Polovicu posypeme hrudkami posýpky z masla, múky, cukru a soli, pritlačíme ju k cestu a pečieme 20 minút. Časť cesta s posýpkou aj bez nej rozkrojíme.
Z lineckého cesta upečieme plát na polovici plechu, potrieme džemom, prikryjeme plátom bez posýpky. 200 gramov jahôd rozmixujeme, primiešame cukor a smotanu. Želatínu namočíme, vyžmýkame, zohrejeme, vychladíme, zmiešame s tvarohom, pridáme šľahačku. Krémom natrieme korpusy a do vnútra zatlačíme celé jahody. Chladíme tri hodiny. Korpus s posýpkou nakrájame na 12 kúskov a priložíme na krém.
Autor: - som -