Na obľúbený rýchly sladký recept Aleny Heribanovej potrebujeme 250 g sušených fíg, 50 g práškového cukru, rum podľa chuti, strúhanú čokoládu a čokoládovú ryžu.
Pri príprave figových guľôčok figy najprv navlhčíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme strúhanú čokoládu, rum a práškový cukor. Figovú masu vareškou vymiešame na hladkú hmotu. Potom z nej tvarujeme guľky, ktoré obalíme v čokoládovej ryži. Odložíme do chladničky. Tieto nepečené sladkosti sa výborne hodia na kávičkové posedenia s priateľkami. Napriek tomu, že figové guľôčky sú kalorické, majú laxatívne účinky, a tak ich môžete maškrtiť bez nepríjemného pocitu, že priberiete. Figy okrem toho obsahujú aj veľa železa a patria medzi zdravu priaznivé zásadotvorné potraviny.- str -