NITRA. V televíznej relácii Bez servítky varil aj spevák Desmodu Kuly. Rolu kuchára si patrične vychutnal – pikantné ázijské menu pripravoval so šarmom a vtipom jemu vlastným.
Kuly varil v kuchyni svojho kamaráta Dana, majiteľa istej nitrianskej reštaurácie, ktorý mu pri práci asistoval. Za stolom hostil moderátorov Adelu Banášovú, Marcela Forgáča, producentku Gabiku Drobovú a spisovateľku Evita Urbaníkovú.
Má rád pikantné
„Varím veľmi rád, najmä pre syna Mária, ale mám málo času. Rád kuchtím hlavne cestoviny, zapekané jedlá a rôzne polievky, do zložitých jedál sa nepúšťam,“ vraví spevák, ktorý si pre svojich hostí pripravil niečo netradičné a špeciálne.
„Varil som jedlá thajskej kuchyne, ktoré sú zdravé a pikantné, čo mám veľmi rád. Ako predjedlo som podával hruškové chutney s opečeným kozím syrom, potom thajskú kokosovú polievku Tom Kha Gai a hlavným chodom bol aruk – vlastne kura - v pivnom cestíčku. Ako dezert som podával ginger ice cream, čo bola ďumbierová zmrzlina s hroznom a portským.“
Kuly si dal saunu
Po jedle svojim hosťom ponúkol prekvapenie, ktoré od neho vôbec nečakali. Boli prichystaní na nejaký umelecký program. Kuli však thajské menu vhodne doplnil tradičnou thajskou masážou. V Centre thajskej masáže Aisawan v Nitre sa im venovali štyri thajské terapeutky. Zručnými rukami vyobracali telá všetkých prítomných - okrem Kulyho, ktorý si dal saunu. Ako povedal, na masáž sa necítil, keďže si predtým pri sánkovaní narazil kostrč.
„Zatiaľ nikto z nich thajskú masáž nezažil, boli preto plní očakávania. Na naše doporučenie vyskúšali masáž aromaterapia, Marcel Forgáč si dal tradičnú masáž. Boli nadmieru spokojní,“ povedala nám Monika Šindlerová, majiteľka nitrianskeho Centra thajskej masáže Aisawan.
Všetko eňo-ňuňo
Kulyho výkon v kuchyni spolu s masážnym programom hostia zhodnotili ako excelentný – od všetkých dostal plný počet 10 bodov. Podľa Gabiky Drobovej to malo len jednu chybu – všetko trvalo tak krátko. A ako je so sebou a s hodnotením spokojný sám spevák? „Varil som vlastne prvý z pätice, takže som sa snažil, aby bolo všetko eňo-ňuňo. Dúfal som, že tých 40 bodov dostanem, takže sa teším a mojim hosťom ďakujem,“ hovorí Kuly. „Chcem tiež poďakovať personálu Aisawanu – boli k nám veľmi ústretoví. Pohostili nás a venovali sa nám terapeutky, ktoré sú vo svojej práci skutočné odborníčky.“
Rovnako spokojná bola aj Adela Banášová. Ako nám povedala, u Kulyho – hoci len „v prenájme“, bolo veľmi príjemne. „Dôležité je, že mi jedlo veľmi chutilo a že mi aj jeho zvolený program veľmi dobre padol. Na masáže síce veľmi nechodievam, ale bolo to super. Mohli by tam robiť aj thajskú masáž na vymasírovanie čemera, lebo ten som asi mala,“ zasmiala sa moderátorka. Pre vysvetlenie, čemer je ľudové označenie subjektívnych ťažkostí, ktoré sa prejavujú napríklad po rýchlom a hltavom zjedení jedla...
Hostia si vychutnali aj aromatickú masáž. FOTO: (MS)