Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Zimný festival jedla: Prekvapili dusené kohútie hrebienky

Zlatý kľúčik bol jedinou reštauráciou z Nitrianskeho kraja, ktorá sa zapojila do Zimného festivalu jedla.

Karol Knížat ochutnáva kohútie hrebienky.Karol Knížat ochutnáva kohútie hrebienky. (Zdroj: TOMÁŠ HOLÚBEK)

NITRA. To najlepšie, čo ponúka slovenská kuchyňa a šéfkuchári špičkových slovenských reštaurácií, si mohli vychutnať hostia Zimného festivalu jedla. Zapojilo sa doň 35 reštaurácií z celej republiky, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku 2013.

Organizátori druhého ročníka festivalu sľúbili návštevníkom „blažený pocit z lahodného jedla, atmosféry reštaurácie a profesionality celého personálu“. Okrem perfektne pripraveného jedla a skvelej obsluhy podujatie garantuje aj zvýhodnené festivalové ceny.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetci špičkoví slovenskí kuchári dostali za úlohu pripraviť tri chody v kategóriách chute regiónov, špecialita šéfkuchára a recepty našich mám.

Z Nitrianskeho kraja sa vo vyberanej spoločnosti ocitla iba jediná reštaurácia – nachádza sa v hoteli Zlatý kľúčik v Nitre a už od roku 1994 ju vedie šéfkuchár Mario Dani. Ten vyrukoval s neobvyklým jedlom, ktorým zaujal organizátorov festivalu aj hostí hotela – servíroval dusené kohútie hrebienky. Pripravil ich na smotane a podával ich so žemľovým fondánom. Podobne ako hostia, ani samotný Mario Dani o takomto jedle nikdy predtým nepočul. „Ponúkli mi kohútie hrebienky a pre mňa to bola výzva. Ich príprava bola aj o experimentovaní,“ priznáva.

Hlavné jedlo v Daniho podaní boli rolované prsia z perličky plnené grilovanou zeleninou a prosciuttom, k tomu letný šalát a chrenová omáčka z čerstvého chrenu.
Festivalové menu uzavrel šéfkuchár Zlatého kľúčika čokoládovým pudingom z kvalitnej 80%-nej čokolády s čučoriedkovým želé a vanilkovým prelivom.

Skryť Vypnúť reklamu

Hosť festivalu Karol Knížat bol výberom jedla „ohromený“. Zaujala ho skladba trojchodového festivalového menu a hlavne – kohútie hrebienky, ktoré mal na jazyku po prvý raz v živote. Ako priznal, nebol si istý, čo konzumuje, kým jedlo na tanieri nepopísal čašník.

„Milo ma prekvapilo kreatívne myslenie šéfkuchára,“ zhodnotil Karol Knížat večeru v podaní Maria Daniho.

Hosť Zimného festivalu jedla Karol Knížat vyzdvihol kreativitu šéfkuchára zo Zlatého kľúčika Maria Daniho.

FOTO - TOMÁŠ HOLÚBEK

Dezert - čokoládový puding z kvalitnej osemdesiatpercentnej čokolády s čučoriedkovým želé a vanilkovým prelivom.

FOTO - TOMÁŠ HOLÚBEK

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Home (ale aj) Office
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  8. Zelená Bratislava
  9. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  10. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  1. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  2. Bezbariérové vozidlo
  3. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  4. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Zelená Bratislava
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  8. Ruža zmeny
  9. Úpravy automobilov pre ZŤP
  10. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 28 948
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 188
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 937
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 766
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 509
  6. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 10 991
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 703
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 161
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 103
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 891
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Galanta a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Hovoria mu aj simulant a súkromník. Nech sa príde Messi pozrieť na mňa, smeje sa

Seredský rodák má v piatej lige Juh bilanciu viac ako jeden strelený gól na zápas. Odstaviť kompletne šport na amatérskej úrovni je choré, hovorí.

Martin Hindák - na snímke vľavo z roku 2005, v strede ako reprezentant SR v plážovom futbale a vpravo po úspechu v rakúskej regionálnej lige.

V nitrianskej nemocnici je 61 infikovaných zdravotníkov, testujú všetkých pacientov

Pre COVID pacientov vyčlení nemocnica ďalšie poschodie v chirurgickom pavilóne. Plánované zákroky od dnešného dňa redukuje.

Chirurgický (vľavo) a liečebný pavilón.
Jaroslav Dóczy.

Mesto Nitra sčítalo už sto percent svojich domov a bytov

Do systému sčítania domov a bytov vstúpilo v Nitrianskom kraji zatiaľ 352 z celkového počtu 354 obcí. Celkovo je v regióne sčítaných 69 percent.

Ilustračná snímka bytového domu.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus si vyžiadal prvú obeť z radov zdravotníkov

Obvodný lekár v Lokci podľahol ochoreniu COVID-19, mal len 48 rokov.

Vojaci kontrolujú miesta určené na testovanie Oravcov

Samosprávy musia do piatka rána pripraviť priestory, kde sa uskutočnia odbery. Oravcov budú testovať trikrát.

V nemocnici v Čadci zomrel pacient na COVID-19

Čadca je červeným okresom, Kysucké Nové Mesto ostáva oranžovým.

Už ste čítali?