Prioritou majiteľov je, aby sa varilo predovšetkým z čerstvých a z regionálnych potravín, nepoužívajú žiadne kupované polotovary.
BÁB. Nielen útulné domácke prostredie a chutné jedlo, ale aj kus života našich predkov nájdete v penzióne Sýpka u Ludvíka. Rodinný penzión v Bábe, hneď vedľa diaľnice, je vkusne zrekonštruovaná vyše storočná sýpka. Z polorozpadnutej ruiny sa po desiatich rokoch obnovy stal vyhľadávaný podnik s výbornou kuchyňou.
Interiér penziónu je zariadený vo vidieckom štýle, ktorý vhodne dopĺňajú staré poľnohospodárske náradia a ľudové predmety. Pri vstupe do reštaurácie vás upúta starý lis na hrozno, praslica, alebo funkčná šamotová pec. Na oknách nájdete staré váhy, hrnce či džbány. Niektoré časti interiéru nesú patinu času - na isté detaily boli pri rekonštrukcii použité pôvodné materiály zo starej sýpky.
Jedlo aj ubytovanie
Sýpka u Ludvíka je počas týždňa otvorená od 10. do 22. hodiny, cez víkend aj dlhšie. Nachádza sa tu reštaurácia a terasa – v lete otvorená, v zime krytá a vyhrievaná. Celková kapacita je zhruba 120 miest, ktoré sú k dispozícii individuálnym návštevníkom, ale aj menším uzavretým skupinám hostí. Kto sa chce zdržať dlhšie, môže sa tu ubytovať. V podkroví je sedem izieb – sú dvojposteľové, niektoré s manželskou posteľou, v každej je televízor, wi-fi a sociálne zariadenie. O pohodlie a spokojnosť hostí sa stará vždy príjemný, usmiaty a ochotný personál.
Zdravá domácka strava
Jedálny lístok v tejto reštaurácii poteší každého, kto má rád špeciality slovenskej, českej a maďarskej kuchyne. Žiadne pizze či hamburgery tu v jedálnom lístku nečakajte. Hostia reštauráciu vyhľadávajú práve pre jednoduchú, ale pritom kvalitnú domácu stravu – napríklad pečené kolená, pikantné rebierka, halászlé, hovädzie s kôprovou a chrenovou omáčkou, sviečkovú na smotane či bryndzové halušky s pravou ovčou bryndzou. Zo sladkých jedál ponúkajú parené buchty, ťahané štrúdle či slivkové gule. Každý mesiac je v jedálničku zaradená špeciálna mesačná ponuka, ktorá je prispôsobená sezónnym potravinám alebo tradíciám. Každý deň tiež podnik ponúka tri jedlá obedového menu.
Prioritou čerstvé suroviny
Prioritou majiteľov je, aby sa varilo predovšetkým z čerstvých a z regionálnych potravín, nepoužívajú žiadne kupované polotovary. Dodávateľmi sú väčšinou priamo výrobcovia, chovatelia a pestovatelia z najbližšieho okolia. V sezóne im ovocie dáva vlastná záhrada, ktorú majú priamo v Bábe, sezónnu zeleninu si majitelia pestujú v skleníku, ktorý sa nachádza neďaleko Sýpky.
Interiér podniku je zariadený vo vidieckom štýle.
Je tu aj funkčná šamotová pec.
Terasa – v lete otvorená, v zime krytá a vyhrievaná.
Izba s manželskou posteľou.
Dvojposteľová izba.
V každej je televízor a wi-fi.
Súčasťou podniku je aj starý opravený lis. FOTKY: (ČE)