Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

V Sýpke u Ludvíka sa cítite ako doma

Prioritou majiteľov je, aby sa varilo predovšetkým z čerstvých a z regionálnych potravín, nepoužívajú žiadne kupované polotovary.

Rodinný penzión v Bábe je hneď vedľa diaľnice, vznikol zo zrekonštruovanej, vyše storočnej sýpky.Rodinný penzión v Bábe je hneď vedľa diaľnice, vznikol zo zrekonštruovanej, vyše storočnej sýpky. (Zdroj: (ČE))

Prioritou majiteľov je, aby sa varilo predovšetkým z čerstvých a z regionálnych potravín, nepoužívajú žiadne kupované polotovary.

BÁB. Nielen útulné domácke prostredie a chutné jedlo, ale aj kus života našich predkov nájdete v penzióne Sýpka u Ludvíka. Rodinný penzión v Bábe, hneď vedľa diaľnice, je vkusne zrekonštruovaná vyše storočná sýpka. Z polorozpadnutej ruiny sa po desiatich rokoch obnovy stal vyhľadávaný podnik s výbornou kuchyňou.

Interiér penziónu je zariadený vo vidieckom štýle, ktorý vhodne dopĺňajú staré poľnohospodárske náradia a ľudové predmety. Pri vstupe do reštaurácie vás upúta starý lis na hrozno, praslica, alebo funkčná šamotová pec. Na oknách nájdete staré váhy, hrnce či džbány. Niektoré časti interiéru nesú patinu času - na isté detaily boli pri rekonštrukcii použité pôvodné materiály zo starej sýpky.

Skryť Vypnúť reklamu

Jedlo aj ubytovanie

Sýpka u Ludvíka je počas týždňa otvorená od 10. do 22. hodiny, cez víkend aj dlhšie. Nachádza sa tu reštaurácia a terasa – v lete otvorená, v zime krytá a vyhrievaná. Celková kapacita je zhruba 120 miest, ktoré sú k dispozícii individuálnym návštevníkom, ale aj menším uzavretým skupinám hostí. Kto sa chce zdržať dlhšie, môže sa tu ubytovať. V podkroví je sedem izieb – sú dvojposteľové, niektoré s manželskou posteľou, v každej je televízor, wi-fi a sociálne zariadenie. O pohodlie a spokojnosť hostí sa stará vždy príjemný, usmiaty a ochotný personál.

Zdravá domácka strava

Jedálny lístok v tejto reštaurácii poteší každého, kto má rád špeciality slovenskej, českej a maďarskej kuchyne. Žiadne pizze či hamburgery tu v jedálnom lístku nečakajte. Hostia reštauráciu vyhľadávajú práve pre jednoduchú, ale pritom kvalitnú domácu stravu – napríklad pečené kolená, pikantné rebierka, halászlé, hovädzie s kôprovou a chrenovou omáčkou, sviečkovú na smotane či bryndzové halušky s pravou ovčou bryndzou. Zo sladkých jedál ponúkajú parené buchty, ťahané štrúdle či slivkové gule. Každý mesiac je v jedálničku zaradená špeciálna mesačná ponuka, ktorá je prispôsobená sezónnym potravinám alebo tradíciám. Každý deň tiež podnik ponúka tri jedlá obedového menu.

Skryť Vypnúť reklamu

Prioritou čerstvé suroviny

Prioritou majiteľov je, aby sa varilo predovšetkým z čerstvých a z regionálnych potravín, nepoužívajú žiadne kupované polotovary. Dodávateľmi sú väčšinou priamo výrobcovia, chovatelia a pestovatelia z najbližšieho okolia. V sezóne im ovocie dáva vlastná záhrada, ktorú majú priamo v Bábe, sezónnu zeleninu si majitelia pestujú v skleníku, ktorý sa nachádza neďaleko Sýpky.

Interiér podniku je zariadený vo vidieckom štýle.

Je tu aj funkčná šamotová pec.

Terasa – v lete otvorená, v zime krytá a vyhrievaná.

Izba s manželskou posteľou.

Dvojposteľová izba.

V každej je televízor a wi-fi.

Súčasťou podniku je aj starý opravený lis. FOTKY: (ČE)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  2. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  3. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  4. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Budovanie zelenej značky
  8. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  9. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  10. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 21 423
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 21 123
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 516
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 773
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 381
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 118
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 505
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 409
  9. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020 7 274
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 248
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Tip na príjemné posedenie v Nitre a okolí

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z Správy Nitra, Galanta a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Najlepšie výsledky zaznamenali v druhom kole, najhoršie v prvom.

14 h

Ďalší diel online diskusie vysielame LIVE vo štvrtok o 11:00 hod na našom Facebooku.

25. jan
Klaudio Farmadín vedie Športový klub Farmex Nitra. Nedávno vybudovali nové ihrisko s umelým povrchom a šprintérsku rovinku.

Jeho zverenci majú stále šancu prebojovať sa na olympiádu do Tokia.

16 h
Riaditeľ nemocnice Dubaj a primátor Hattas.

Testovanie sa má stať trvalou súčasťou nášho života na najbližšie mesiace a možno aj roky, hovorí riaditeľ nemocnice Milan Dubaj.

24 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

8 h

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

25. jan

Ide zatiaľ iba o čiastkové výsledky.

25. jan

Podľa aktuálne nastavených parametrov a údajov len z MOM, zriadených rezortom zdravotníctva, by si v Banskobystrickom kraji zopakovali testovanie v šiestich okresoch.

25. jan

Už ste čítali?