Ak prineste svoj vlastnoručne upečený koláč či vegetariánske jedlo, vstupné neplatíte.
NITRA. Jarné, v poradí štvrté pokračovanie komunitného projektu Trafovegabarter, ktoré sa zameriava na výmenu skúseností a receptov vegetariánskej a vegánskej kuchyne, sa tentoraz bude venovať tým najmenším. V nedeľu 6. apríla o 16. h si v Trafačke malí i veľkí môžu vytvoriť vlastné zábavné sendviče, ochutnať zdravé sladké pochúťky a dozvedieť sa, za čo sa dajú vymeniť obyčajné lyžičky.
Nezisková organizácia Zelená Zebra a Fotogaléria Trafačka sa opäť spojili, aby pripravili pre všetkých obyvateľov Nitry výnimočne chutný jarný program. Prvá aprílova nedeľa je určená pre všetkých, ktorí nepochybujú, že bezmäsitá strava môže byť zdravá a lahodná a chcú sa o alternatívnom spôsobe stravovania dozvedieť viac. Návštevníkov čakajú ukážky varenia v podaní troch foodbloggeriek, ochutnávka rôznych nemäsových dobrôt, hravé učenie pre najmenších a ľudia, ktorí sa radi podelia o svoje kuchárske nápady a recepty.
S Martinou Pavelkovou sa Zelená Zebra stretla už v Piatok tekvicového. Svoje inšpiratívne recepty uverejňuje na svojom blogu "Maťa pečie" a čerstvé koláčiky od nej nájdete aj v ponuke Trafačky. V nedeľu bude pripravovať lievance, ktoré si ochutíme džemom, donesie aj mrkvové a banánové mafiny, ktoré si deti môžu samy ozdobiť a tiež sa naučia pripraviť raw guličky z orieškov.
Blog Zuzany Noskovej sa volá Láska na tanieri a presne opisuje autorkin vzťah k jedlu a zdravým dobrotám. Svoje umenie rovnako ako Maťa predviedla už v novembri počas Piatka tekvicového. Zuzana je tiež lektorkou Školy varenia. Tentoraz bude spolu s deťmi vytvárať z rôznych zdravých druhov chleba zábavné sendviče a pripraví aj domácu nátierku.
Martina Pinterová je mamička na mateskej dovolenke, ktorá svoj svoj voľný čas kreatívne využíva prispievaním do svojho blogu Dulce de Leche, čo v preklade znamená skaramelizované mlieko. V nedeľu nás zoznámi s obilninou zvanou quinoa, pripraví netradičný puding, ktorý však nebudeme jesť obyčajnými lyžičkami, ale zdravými sladkými špaldovo-medovými piškótami.
Autor: Barbora Mlejová