Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Slovenského mäsa sa netreba báť, nabádajú odborníci (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

PR sprava ?

Nemal byt tento text uvedeny v rubrike PR sprav? Alebo sa product placement uz dostal aj do spravodajstva?
 
Hodnoť

No neviem

Minule som išiel po chodníku, dumajúc nad budúcnosťou modrej hydry, a jedno maso na mňa vyskočilo s nožíkom v ruke, pozeralo, všelijako sa okúňalo a potom zdrhlo. Podľa mňa niečo chystajú!
 

A ktoréže konkrétne?

bravčové,hovädzie a či nebodaj nejaké malé jahniatko?
Veru, na niektoré jahniatka treba dávať veľký pozor,človek nikdy nevie,čo vyvedú.
 

 

Ja si Jahniatka velice vysoko vážim pre ich jemnosť, nevinnosť a ich situáciu neustáleho ohrozovania vlkmi. Preto si musia ohrádky budovať...
 

No,pokiaľ by čučali za ohrádkou

dakde na salaši pri dajmetomu Komjaticiach,neboli by s nimi žiadne problémy..ale akonáhle sa dostanú na luft,alebo čo horšie pred kameru,stávajú sa z nich strašlivé zvery,vyludzujú zvuky podobné angličtine a vždy so sebou ťahajú celú famíliu do tretieho kolena,aby narobili väčšiu paseku.Nezdá sa,že by z toho za tri roky mohli vyrásť...
sto%pijanov.
 

hahaha

dobre som sa zasmial...k+ za spracovanie aj pointu)))
 
Hodnoť

Zaujímavé :-/

Pri hovädzine bola v roku 1989 ročná spotreba na obyvateľa takmer 20 kíl, teraz je to len 3,6 kila. Ako to že za komunistov bola enormne väčšia spotreba mäsa keď že vraj sa nedalo nikde dostať lebo boli prázdne mäsiarene a dnes sú ho plné pulty ,vysvetlí mi to niekto ? lebo začínam fakt vážne pochybovať že sa žilo vtedy fakt horšie
 

 

Ani ja si to už nepamätám presne ako to bolo a tiež začínam pochybovať o tom, že tu bolo horšie. Bolo tu lepšie. Toľko mäsa, čo som pojedol vtedy...a každý mäsiar mal vlastnú chatku, auto, a džínsy z tuzexu. Lebo podpultový tovar a kultúra podplácania sa tu pestovala. Vraj. To nie je pravda!
Teraz je mäsiar najvačší chudák! Ani Tuzex už nie je k.rva fix!
 

Aha

takže potom sa to kupovalo pod pultom ,to potom museli mať tie pulty riadne keď tam vošlo toľko mäsa že dnes sa ho nesprace ani polovica na pulty :-)
 

 

Pod pulty sa toho zmestiloooo, až by sa jeden čudoval :)
 

Tak to ale znamená

že mäsa bolo dosť
 

 

To skôr znamená, že bolo iba mäso...
 

 

ja sa vzdy smejem, ked citam v SK mediach, ako v Argentine chybaju potraviny, ze nie je toto, a nie je tamto.. a pritom su tam plne chladiace boxy krasneho, chudeho, cisteho hovadzieho maska, ktore kupujeme za 3-4 eura za kg.. pridem na Slovensko, a na hovadzie maso mozem zabudnut, v obchodoch nie je.. a vlastne ani to otrasne, tvrde, mastne.. takze neviem, kde je vlastne nedostatok potravin..
 
Hodnoť

 

myslite tej napichanej vody?
 
Hodnoť

Tauris...

Odporucam slovensky Tauris a taku vakuovo balenu oravsku slaninu... staci sa pozriet na zlozenie a na grc! to je ta slovenska kvalita? a s ostatnymi SK potravinami to nie je o nic lepsie, chleba Penam, je este chleba? Acidko jahodove od Raja ma okram nazvy nieco spolocne s jahodami? atd... az na zopar malych vyrobcov je slovenska produkcia na nic... a ja mali sa rychlo kazia, kupovaval som ovcie jogurty od jednej firmy zo Zazrivej (nepamatam nazov) kedysi to bol jogurt, dnes za 1,8e predavaju zbrindu... alebo minule pitny kozy jogurt nejaka firma od Martina cena 2,5e 400ml a v zlozeni chemicke farbiva, konzervacne latky, zahustovadla.. to koho chcete s tym krmit a este za take peniaze?

To si slovenski vyrobcovia naozaj myslia ze vsetci Fica volime a aj travu zozerieme, ci co?
 
Hodnoť

realita

hovedzinu sa da lacnejsie kupit na "zapade" ale nie na Slovensku!
nevedia kolko by uz chceli za nu...
 
Hodnoť

keď mrvil klasy v ruke počas žatvy

vravel vtedy komunista fico a komjatický zemepán že potraviny pôjdu s cenou dole. a tá vysoká cena slovenského mäsa/a nielen jeho/ to je už to avizované zlacnenie?
:D
istoty a solidarita!!!
 
Hodnoť

Všetky štatistiky doorali

vegetariáni, chudobní dôchodcovia a nezarábajúci zárobkovo činní obyvatelia.Ale je to aj dobre,lebo keby týchto nebolo,tak požerieme všetky kravy.Aj tú Milku.
 
Hodnoť

Odborníci tvrdia, že na Slovensku sú

regály, chladiace pulty, mrazáky a háky plné len SK mäsa, ktorého sa netreba báť a dá sa jednoducho rozoznať SK mäso od dovezeného. Odborníci tvrdia, že treba jesť strašne veľa mäsa a menej zeleniny, lebo mäso je kvalitné.
 
Hodnoť

 

"slovenskeho mäsa sa netreba bat" - to je pravda, v slovenskych mäsovych vyrobkoch je mäsa tak ci tak iba minimalne mnozstvo, nemoze ublizit.

spekacky s 10% mäsa, parky s 20-30% mäsa su predsa takmer vegetarianske, sunky s 70-80% mäsa, hnus. hlavne ze je to lacne, slovak kupuje potraviny nie na zaklade kvality ale na zaklade jedineho faktoru: cena. ak je to lacne, kupi to.
 


Už ste čítali?