Varíme s Orestem Calzolarim

„Mojim prvým pravidlom v kuchyni je uprednostnenie kvality nad kvantitou,“ tvrdí Oreste Calzolari, majiteľ talianskej reštaurácie a pizzerie Boccacio. Na Slovensku podniká už štrnásť rokov. Patrí do štvrtej generácie, ktorá vlastní reštauráciu.

„Mojim prvým pravidlom v kuchyni je uprednostnenie kvality nad kvantitou,“ tvrdí Oreste Calzolari, majiteľ talianskej reštaurácie a pizzerie Boccacio.
Na Slovensku podniká už štrnásť rokov. Patrí do štvrtej generácie, ktorá vlastní reštauráciu. „V našich rodinných reštauráciách tradične varili muži, v Taliansku je však aj veľa žien, ktoré podnikajú v tejto oblasti. V jednej z najlepších reštaurácií v Madride, v Astórii, je šéfkuchárom tiež žena.“ Čo sa týka domácnosti, je toho názoru, že variť má ten, kto to vie lepšie.
Ako pravý Talian miluje cestoviny. „Môj obed začína predjedlom, potom prídu na rad cestoviny, po nich hlavné jedlo a nakoniec dezert s kávou. Mám rád aj dobré víno, v našej reštaurácii som zriadil kvalitnú vinotéku s jedinečným výberom značkových talianskych vín,“ hovorí Oreste Calzolari.
Sám sa k vareniu dostal ako šesťročný. Pamätá si, ako varil puding a popálil si prsty. „Dnes som už v príprave jedál šikovnejší a v prípade potreby môžem zastúpiť aj mojich zamestnancov. Poznám recepty na rôzne delikatesy z mäsa i morských rýb a viem urobiť dobré cesto na pizzu. Naučil som ho pripravovať aj pracovníkov pizzerie.“ V reštaurácii Boccacio majú špeciálny krb na drevo, v ktorom pripravujú nielen pizzu, ale aj rôzne druhy pečiva. Okrem týchto špecialít ponúkajú tiramisu, varenú šľahačku Panna cottu, špeciálne torty a štrúdľu. „Každé leto pozývam z Talianska majstra na výrobu zmrzliny. Už tradične ponúkame osemnásť druhov tejto studenej maškrty,“ hovorí Oreste Calzolari. Pri Talianskom veľvyslanectve v Bratislave pracuje obchodná komora, ktorá preveruje kvalitu reštaurácií a rozhoduje o udelení uznania „Typická talianska reštaurácia“.
Na Slovensku dostalo toto uznanie osem reštaurácií a Boccacio je jednou z nich.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Špagety a la Napoletana
Suroviny:
1 balík talianskych špagiet
1 konzerva talianskej paradajkovej pasty Passata de Pomodoro
1 slaneček
2-3 olivy
oregano, čierne korenie
1 feferónka
100 g tvrdého syra
(najlepšie parmezánu)

Postup:
Špagety uvaríme v slanej vode podľa receptu. Keď sú hotové, vodu z hrnca zlejeme.
Na panvicu dáme paradajkovú pastu, slaneček a olivy, trochu povaríme, môžeme pridať čierne korenie či feferónku. Navrch dáme oregano. Zmes premiešame so špagetami a minútku povaríme. Servírujeme s nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť!

Autor: R. CHOSRAVIOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Nitra

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu
  3. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  4. Dobrovoľníci, prihláste sa na Týždeň dobrovoľníctva
  5. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike?
  6. PLANEO otvára v máji 9 predajní. Má to zmysel v dobe digitálu?
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky
  8. Green Corner: zelené bývanie blízko centra s prvou splátkou 10 %
  1. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  2. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii
  3. Zlatý sen vo vzduchu
  4. Sapara a Nagy povzbudzovali malých futbalistov a futbalistky
  5. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  6. Pozvánka, ktorá sa neodmieta: oslávte 25 rokov s Kauflandom
  7. Kaufland oslavuje 25 rokov a tvorí pilier slovenskej ekonomiky
  8. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia
  1. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 7 301
  2. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 7 188
  3. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 5 087
  4. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 4 814
  5. PLANEO otvára v máji 9 predajní. Má to zmysel v dobe digitálu? 4 693
  6. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 2 829
  7. Slováci posielajú na MS mladíkov. Kedy hrajú a kde ich sledovať? 2 181
  8. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 1 551
  1. Juraj Tušš: 80 rokov
  2. Anna Miľanová: Štylizované, fantazijné kvety v trávnatom poraste...
  3. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (9. - 15.5.1925)
  4. Elena Antalová: Koho som ešte nedokázal nasrdiť? "Majiteľ"sveta z mesta T.
  5. Ján Valchár: Plánuje Maďarsko vojnu?
  6. Daniel Jankech: Čo spája voličov Róberta Fica?
  7. Jozef Pivarník: Ficov kultúrny kiks: Keď premiér "rusofóbne" kritizuje ruskú klasiku!
  8. Ján Šeďo: Zomrel Jiří Bartoška...
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 37 489
  2. Ivan Mlynár: Odpoveď Michalovi Šimečkovi na otázku, ktorú o Ficovi zrejme nikdy nepoloží 23 649
  3. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 20 167
  4. Vlado Jakubkovič: Vypískaný mr. Rudo a prezident mieru. 14 357
  5. Ján Chomík: Liek na nespavosť 7 969
  6. Rastislav Puchala: Výzva od Ficina prijatá 7 745
  7. Matúš Lazúr: Vlakom z Bratislavy až za polárny kruh. 6 978
  8. Michael Achberger: Jogurty pod lupou: Pravda, ktorú vám výrobcovia radšej nepovedia 5 970
  1. Radko Mačuha: Fico ide na oslavu začiatku 3 svetovej vojny.
  2. Tupou Ceruzou: Dobre bude
  3. Post Bellum SK: Hlasy pamätníkov: Nedopusťme návrat vojny!
  4. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy.
  5. Jiří Ščobák: Víte, kde hledat nejstarší samostatně stojící chrám na světě? A jak ho asi postavili?
  6. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať?
  7. Tupou Ceruzou: Zámočky
  8. Věra Tepličková: K. J. Erben: Vodník (úryvok z českej balady so šťastným slovenským koncom)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Pečivo od MINIT ulahodí aj skutočným fajnšmekrom.


Kaufland Detský festival sa tento rok vybral na cestu k vám. Príďte spoločne s ním osláviť 25. narodeniny spoločnosti Kaufland na Slovensku.


Študent dopadol na strechu.


Jeden prehnitý hranol nezničí celý dom, povedal župný poslanec Varga.


Najčítanejšie články MyRegiony.sk

  1. Juraj Tušš: 80 rokov
  2. Anna Miľanová: Štylizované, fantazijné kvety v trávnatom poraste...
  3. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (9. - 15.5.1925)
  4. Elena Antalová: Koho som ešte nedokázal nasrdiť? "Majiteľ"sveta z mesta T.
  5. Ján Valchár: Plánuje Maďarsko vojnu?
  6. Daniel Jankech: Čo spája voličov Róberta Fica?
  7. Jozef Pivarník: Ficov kultúrny kiks: Keď premiér "rusofóbne" kritizuje ruskú klasiku!
  8. Ján Šeďo: Zomrel Jiří Bartoška...
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 37 489
  2. Ivan Mlynár: Odpoveď Michalovi Šimečkovi na otázku, ktorú o Ficovi zrejme nikdy nepoloží 23 649
  3. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 20 167
  4. Vlado Jakubkovič: Vypískaný mr. Rudo a prezident mieru. 14 357
  5. Ján Chomík: Liek na nespavosť 7 969
  6. Rastislav Puchala: Výzva od Ficina prijatá 7 745
  7. Matúš Lazúr: Vlakom z Bratislavy až za polárny kruh. 6 978
  8. Michael Achberger: Jogurty pod lupou: Pravda, ktorú vám výrobcovia radšej nepovedia 5 970
  1. Radko Mačuha: Fico ide na oslavu začiatku 3 svetovej vojny.
  2. Tupou Ceruzou: Dobre bude
  3. Post Bellum SK: Hlasy pamätníkov: Nedopusťme návrat vojny!
  4. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy.
  5. Jiří Ščobák: Víte, kde hledat nejstarší samostatně stojící chrám na světě? A jak ho asi postavili?
  6. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať?
  7. Tupou Ceruzou: Zámočky
  8. Věra Tepličková: K. J. Erben: Vodník (úryvok z českej balady so šťastným slovenským koncom)

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu