Piatok, 28. január, 2022 | Meniny má Alfonz

Varíme s Orestem Calzolarim

„Mojim prvým pravidlom v kuchyni je uprednostnenie kvality nad kvantitou,“ tvrdí Oreste Calzolari, majiteľ talianskej reštaurácie a pizzerie Boccacio. Na Slovensku podniká už štrnásť rokov. Patrí do štvrtej generácie, ktorá vlastní reštauráciu.

„Mojim prvým pravidlom v kuchyni je uprednostnenie kvality nad kvantitou,“ tvrdí Oreste Calzolari, majiteľ talianskej reštaurácie a pizzerie Boccacio.
Na Slovensku podniká už štrnásť rokov. Patrí do štvrtej generácie, ktorá vlastní reštauráciu. „V našich rodinných reštauráciách tradične varili muži, v Taliansku je však aj veľa žien, ktoré podnikajú v tejto oblasti. V jednej z najlepších reštaurácií v Madride, v Astórii, je šéfkuchárom tiež žena.“ Čo sa týka domácnosti, je toho názoru, že variť má ten, kto to vie lepšie.
Ako pravý Talian miluje cestoviny. „Môj obed začína predjedlom, potom prídu na rad cestoviny, po nich hlavné jedlo a nakoniec dezert s kávou. Mám rád aj dobré víno, v našej reštaurácii som zriadil kvalitnú vinotéku s jedinečným výberom značkových talianskych vín,“ hovorí Oreste Calzolari.
Sám sa k vareniu dostal ako šesťročný. Pamätá si, ako varil puding a popálil si prsty. „Dnes som už v príprave jedál šikovnejší a v prípade potreby môžem zastúpiť aj mojich zamestnancov. Poznám recepty na rôzne delikatesy z mäsa i morských rýb a viem urobiť dobré cesto na pizzu. Naučil som ho pripravovať aj pracovníkov pizzerie.“ V reštaurácii Boccacio majú špeciálny krb na drevo, v ktorom pripravujú nielen pizzu, ale aj rôzne druhy pečiva. Okrem týchto špecialít ponúkajú tiramisu, varenú šľahačku Panna cottu, špeciálne torty a štrúdľu. „Každé leto pozývam z Talianska majstra na výrobu zmrzliny. Už tradične ponúkame osemnásť druhov tejto studenej maškrty,“ hovorí Oreste Calzolari. Pri Talianskom veľvyslanectve v Bratislave pracuje obchodná komora, ktorá preveruje kvalitu reštaurácií a rozhoduje o udelení uznania „Typická talianska reštaurácia“.
Na Slovensku dostalo toto uznanie osem reštaurácií a Boccacio je jednou z nich.

Skryť Vypnúť reklamu

Špagety a la Napoletana
Suroviny:
1 balík talianskych špagiet
1 konzerva talianskej paradajkovej pasty Passata de Pomodoro
1 slaneček
2-3 olivy
oregano, čierne korenie
1 feferónka
100 g tvrdého syra
(najlepšie parmezánu)

Postup:
Špagety uvaríme v slanej vode podľa receptu. Keď sú hotové, vodu z hrnca zlejeme.
Na panvicu dáme paradajkovú pastu, slaneček a olivy, trochu povaríme, môžeme pridať čierne korenie či feferónku. Navrch dáme oregano. Zmes premiešame so špagetami a minútku povaríme. Servírujeme s nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť!

Najčítanejšie na My Nitra

Inzercia - Tlačové správy

  1. 20-minútové mestá: Mestá, v ktorých chcete žiť
  2. Zánik platobných kariet. Ako budú vyzerať platby budúcnosti?
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  4. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie
  5. TOP zamestnávateľ, pre ktorého sa oplatí pracovať
  6. Predplaťte si SME.sk vo vašej firme
  7. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40 % z ceny
  8. Európsky unikát. Kvalitné CBD funguje aj napriek neprajníkom
  9. Anketa: Slováci, ako sme na tom so závislosťami?
  10. Mecom ide na zelenú
  1. Ak sa chcete zotaviť po Covide, zamerajte sa na podporu zdravia
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  3. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  4. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie
  5. Vianočné dovolenky sa vrátili na čísla pred pandémiou
  6. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  7. TOP zamestnávateľ, pre ktorého sa oplatí pracovať
  8. Predplaťte si SME.sk vo vašej firme
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Vedeli ste, že šport a podnikanie majú veľa spoločného?
  1. Zánik platobných kariet. Ako budú vyzerať platby budúcnosti? 11 724
  2. 20-minútové mestá: Mestá, v ktorých chcete žiť 3 725
  3. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40 % z ceny 3 641
  4. Slovensko uvažuje! Video so ŠOKOM má už vyše 900-tisíc videní 3 623
  5. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie 3 374
  6. Európsky unikát. Kvalitné CBD funguje aj napriek neprajníkom 3 248
  7. TOP zamestnávateľ, pre ktorého sa oplatí pracovať 2 953
  8. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 2 870
  9. Anketa: Slováci, ako sme na tom so závislosťami? 2 200
  10. Akcie, fondy, kryptomeny. Do čoho treba tento rok investovať 2 051

Blogy SME

  1. Slovenské národné stredisko pre ľudské práva: Nech smrť Agnieszky nie je „len“ ďalšou správou z Poľska
  2. Ján Šeďo: Excelentné 3 dni v takmer vyľudnených Tatrách a niečo navrch.
  3. Rudolf Pado: Územie bez pravidiel, aj pod dohľadom vatových úradov a slepých strážcov
  4. Marek Mačuha: O rovnosti
  5. Anna Milanová: Perspektíva?... 2022
  6. Ján Škerko: Nemusíme sa báť o bezpečnosť ukrajinských vojakov. Ochranné helmy z Nemecka sú už na ceste.
  7. Rudolfa Vallová: Kto sme a čo chceme?
  8. Roman Kebísek: Identifikovali portrét Margaret Lemonovej od barokového maliara A. van Dycka
  1. Simona Kyselicová: Ako sa testuje na Covid v Nórsku. P.S.: Som pozitívna 14 068
  2. Pavel Macko: Vodka a cigary? 7 463
  3. Martin Ondráš: Keď sa podvod a klamstvo tvári ako etalón morálky 5 786
  4. Tereza Krajčová: Anglický denník: Epilóg – Zbohom, Anglicko 5 606
  5. Monika Nagyova: Vzťahové okienko. Páry, ktoré sa medzi sebou nerozprávajú. 5 586
  6. Lórant Kulík: URBEX: Keď prejdete v Košiciach na ulici kpt.Nálepku cez (ne)utajenú pasáž, zapne sa časostroj 5 057
  7. Martin Sústrik: Lesk a bieda vedy 4 224
  8. Matúš Lazúr: Kam nám uletia ceny nehnuteľností 4 090
  1. Jiří Ščobák: Proč má akvarista začátečník dlouho čekat, než vloží do akvária ryby? (v rostlinných akváriích se substrátem)
  2. Jiří Ščobák: Analytici odpovídají: Kolik mám investovat do krypta? Které mi doporučují? Budou kryptoměny v roce 2022 prosperovat?
  3. Milota Sidorová: Toto mesto v Taliansku založilo Kanceláriu pre čas. Čaká to aj Bratislavu?
  4. Jiří Ščobák: Připravované důchodové reformy na Slovensku: V 3. pilíři se neudělá mnoho, 2. vypadá optimističtěji
  5. Jiří Ščobák: Jsou poplatky v slovenských bankách vysoké? Dá se jim vyhnout? Které jsou skryté?
  6. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta?
  7. Lucia Šicková: S týmito 4 krokmi sme zaviedli kultúru feedbacku v našej firme
  8. Jiří Ščobák: Novak Djoković pravděpodobně pozitivní test neměl. Oslava poštovní známky a akce s dětmi to dokazují
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nitra, Galanta a Šaľa - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nitra

Tieto momky od soboty na Špitálskej nenájdete. Podľa Tatiany Kubinec ich presťahujú na Rázusovu ulicu, na heliport.

V karanténe je už 11 500 detí a žiakov. V areáli nemocnice postavili triážny stan, momky presťahujú na heliport. Od februára bude otvorená len jedna brána.


2 h
Jeden z tímov 5. ligy Juh bude mať iba 24-ročného trénera.

Nakukli sme do futbalových oddielov v piatich obciach na Žitnom ostrove.


3 h
Ilustračná snímka.

Vo Veči bez registrácie, v Šali s registráciou.


dc 5 h

Sme škola s vynikajúcimi výsledkami žiakov!


6 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Orava patrí medzi regióny s najväčším rastom cien nehnuteľností na Slovensku.


22 h

Súd mu zároveň uložil trest vyhostenia na dobu sedem rokov.


23 h

Rehabilitácia je pre Jozefa Fabiana jediným prostriedkom, ako sa udržať vo forme.


27. jan

Muža už obvinili z drogovej trestnej činnosti.


ROS 26. jan

Blogy SME

  1. Slovenské národné stredisko pre ľudské práva: Nech smrť Agnieszky nie je „len“ ďalšou správou z Poľska
  2. Ján Šeďo: Excelentné 3 dni v takmer vyľudnených Tatrách a niečo navrch.
  3. Rudolf Pado: Územie bez pravidiel, aj pod dohľadom vatových úradov a slepých strážcov
  4. Marek Mačuha: O rovnosti
  5. Anna Milanová: Perspektíva?... 2022
  6. Ján Škerko: Nemusíme sa báť o bezpečnosť ukrajinských vojakov. Ochranné helmy z Nemecka sú už na ceste.
  7. Rudolfa Vallová: Kto sme a čo chceme?
  8. Roman Kebísek: Identifikovali portrét Margaret Lemonovej od barokového maliara A. van Dycka
  1. Simona Kyselicová: Ako sa testuje na Covid v Nórsku. P.S.: Som pozitívna 14 068
  2. Pavel Macko: Vodka a cigary? 7 463
  3. Martin Ondráš: Keď sa podvod a klamstvo tvári ako etalón morálky 5 786
  4. Tereza Krajčová: Anglický denník: Epilóg – Zbohom, Anglicko 5 606
  5. Monika Nagyova: Vzťahové okienko. Páry, ktoré sa medzi sebou nerozprávajú. 5 586
  6. Lórant Kulík: URBEX: Keď prejdete v Košiciach na ulici kpt.Nálepku cez (ne)utajenú pasáž, zapne sa časostroj 5 057
  7. Martin Sústrik: Lesk a bieda vedy 4 224
  8. Matúš Lazúr: Kam nám uletia ceny nehnuteľností 4 090
  1. Jiří Ščobák: Proč má akvarista začátečník dlouho čekat, než vloží do akvária ryby? (v rostlinných akváriích se substrátem)
  2. Jiří Ščobák: Analytici odpovídají: Kolik mám investovat do krypta? Které mi doporučují? Budou kryptoměny v roce 2022 prosperovat?
  3. Milota Sidorová: Toto mesto v Taliansku založilo Kanceláriu pre čas. Čaká to aj Bratislavu?
  4. Jiří Ščobák: Připravované důchodové reformy na Slovensku: V 3. pilíři se neudělá mnoho, 2. vypadá optimističtěji
  5. Jiří Ščobák: Jsou poplatky v slovenských bankách vysoké? Dá se jim vyhnout? Které jsou skryté?
  6. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta?
  7. Lucia Šicková: S týmito 4 krokmi sme zaviedli kultúru feedbacku v našej firme
  8. Jiří Ščobák: Novak Djoković pravděpodobně pozitivní test neměl. Oslava poštovní známky a akce s dětmi to dokazují

Už ste čítali?

Skryť Zatvoriť reklamu